Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Január 28-án befejeződik a Válótársak első évada, de a sorozatfüggőknek nem kell aggódniuk, csütörtökönként továbbra is friss sorozatokat láthatnak az RTL Klub műsorán. Február 4-től „Volt egyszer két Németország” címmel érkezik a csatornára a Deutschland ’83 című nyolc részes német kalandfilmsorozat.

Az RTL Klub a Válótársak első évadának befejező epizódja utáni héttől is gondoskodik arról, hogy csütörtökönként Magyarországon még nem vetített, friss sorozatokat mutasson be. Február 4-től a Deutschland ’83 című német kalandfilmsorozat érkezik a piacvezető csatornára „Volt egyszer két Németország” címmel. A nyolc részes filmsorozatot a német UFA Fiction gyártotta.

AR-AJ956_Televi_J_20150611145750

A világpremier egyébként tavaly nyáron volt az Amerikai Egyesült Államokban, a Sundance TV-n, ami azt is jelentette, hogy ez volt az első német nyelvű filmsorozat az amerikai kereskedelmi televíziózásban. A sikeres amerikai bemutatkozást követően 2015 végén Németországban, majd többek között Írországban és Nagy-Britanniában is műsorra tűzték a televíziók. Utóbbi országban egyébként a legnézettebb nem angol nyelvű sorozat volt tavaly. Alig két hét múlva, vagyis február 4-től, csütörtökönként pedig itthon is bepillantást nyerhetnek a nézők a hidegháborús időszak NDK-NSZK közötti különös viszonyrendszerébe.

A német kalandfilmsorozat első alkalommal február 4-én és utána minden csütörtökön 21.20-tól jelentkezik az RTL Klubon, a premier napján rögtön dupla epizóddal.

A történet:

A sorozat 1983-ban játszódik, a főszereplő Martint, a 24 éves zöldfülű kelet-német kiskatonát a körülmények furcsa összjátékának következtében váratlanul beszervezik a hírhedt Stasi-ba. Kolibri fedőnéven új felettesei parancsára az NSZK-ban találja magát, hogy épüljön be és kémkedjen. Legfontosabb feladata: megszerezni a NATO féltve őrzött titkait. Az izgalmas kalandok sora persze próbára teszik személyes és politikai meggyőződését is. A sorozat számos audiovizuális eszközt használ fel a korrajzhoz, így hat évvel a berlini fal leomlása előtt, a hidegháborúban játszódó történetben a helyszínek, díszletek, jelmezek, kifejezések, a híradórészletek, rádióműsorok és a politikusok is mind-mind korhűek. Nena 99 Luftballons vagy a Eurythmics Sweet Dreams című híres slágere pont olyan ismerősen csenghet a magyar nézők füleinek, mint a németekének.

A nézők a nyolc epizódból álló filmsorozatban végigkövethetik, hogy mennyire alakul ki a keletnémet ügynökben a kéthoniság, mennyire marad hű a hazájához, vagyis az NDK-hoz, ottani menyasszonyához és hogy viszonyul az eleinte megvetett, újdonsült nyugatnémet élethez és annak csábításaihoz. Az új sorozat készítői mindezt egy feszes tempójú, váratlan fordulatokkal teli, a romantikát és humort sem nélkülöző jól felépített történet segítségével tárják a nézők elé.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22