Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A szocialisták támogatják azokat a pedagógusokat, akik merik vállalni a véleményüket

„Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! Az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérletezünk! Követeljük, hogy a jelenlegi reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel,… Nem fogadjuk el a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Karral történő egyeztetéseket! …. A gyerekeink, s így az ország jövője forog kockán!” 

– többek között ezeket a mondatokat idézte a miskolci Herman Ottó Gimnázium napokban nyilvánosság elé tárt nyílt leveléből Veres János, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, hogy aztán nyomban nyomatékosítsa, mindenben egyetértenek az elégedetlen pedagógusokkal.

A szocialisták megyei elnökének keddi nyíregyházi sajtótájékoztatóján a köznevelés aktuális helyzete volt a téma, Veres János a miskolci pedagógusok felvetéseihez három gondolatot kívánt fűzni.

A társadalomnak is címzett, segélykiáltásként megfogalmazott aggályokkal egyetértenek, és támogatják a jó irányú változtatás igényével fellépő pedagógusokat – szögezte le elsőként Veres János.

Az elmúlt napok információi szerint, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is vannak a nyílt levélhez csatlakozó tantestületek, tanárok.

-Szívből örülök, ha minél több tantestület, pedagógus vállal közösséget a miskolciak kezdeményezésével – tudatta a pártelnök, és leszögezte, a szocialisták minden olyan kiállást aktívan támogatnak és segítenek, ami a kritikai vélemény nyílt és őszinte vállalását jelenti.

Nem mindenütt egyszerű a kiállás, Veres János tudomása szerint már megindult a nyomásgyakorlás, mert a KLIK „nem örül” és ezt tudatták is a megyében dolgozó pedagógusokkal. Helytelenítve a KLIK szabolcsi vezetőinek ezt a gyakorlatát is – sok más, épp a nyílt levélben megfogalmazott tévedésük mellett -, Veres János arra bíztatta a közoktatásban szerepet vállaló szakembereket, hogy merjenek kiállni azokért az eszmékért, elvekért, gondolatokért, amelyekben hisznek és magukénak tekintenek.

Miután Veres János, a szocialisták megyei elnöke megadta a lehetőséget a kérdések számára, az ezahir.hu munkatársa élt a lehetőséggel:

-Tóbiás József, a párt elnöke Budapesten azt fogalmazta meg, hogy a Fidesz leváltása úgy lehetséges, ha a helyi közösségeket erősítik meg. Hogyan lehetséges ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az Ön véleménye szerint?

-Az elmúlt néhány évben a szocialisták közössége alapvetően egyben maradt. Ebben a megyében, a Fidesszel szembeni demokratikus ellenzéki oldalon megindult bármilyen szerveződéssel, szervezettel a választások során együttműködtünk. Nem voltunk perben, haragban, vitában, hanem együttműködésben voltunk. Én azt hiszem, hogy a Fidesszel szembeni demokratikus ellenzéki összefogásnak, a jövőben is tudunk érdemi és meghatározó szereplői lenni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – válaszolta a megyei elnök.

Kevéssel a sajtótájékoztatót megelőzően látott napvilágot Budai Gyula közleménye az Országos Sajtószolgálat közvetítésével, eszerint Veres János – nem jogerősen – pert vesztett a korábbi elszámoltatási kormánybiztossal szemben, a jó hírnév megsértése miatt indított perben. Kíván-e fellebbezni az egykori pénzügyminiszter – kérdeztük.

Igen – szögezte le habozás nélkül Veres János, indoklásként pedig felidézte: Budai Gyula, még elszámoltatási és korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánymegbízottként azt állította, hogy Veres János írta alá a Budapest Airport Zrt. privatizációs szerződését. Ez tényszerűen nem igaz, és Budai Gyula nem is tudott olyan dokumentumot bemutatni a bíróságon, ami ezt az állítást alátámasztotta volna. A hatályos törvények erre nem adtak lehetőséget a pénzügyminiszternek. Az általa hivatkozott dokumentum a Budapest Airport egyes vagyontárgyainak értékesítésére adott engedélyt és nem a miniszter, hanem egy államtitkár kézjegyét tartalmazza. A sajátos értelmezés miatt Veres János fellebbezni fog, mert az igazságnak előbb-utóbb ki kell derülnie – mondta sajtótájékoztatóján.

Kárpáthy Andrea

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22