Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az Európai Parlament állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta azt a megállapodást, amelynek értelmében új szabályozást hoznak létre az ártatlanság vélelmének biztosítására a büntetőeljárás során – tudatta közleményében az uniós parlament szerdán. A megszavazott irányelv szerint az unió általános érvényű intézkedést hoz annak érdekében, hogy senkit se lehessen bűnösnek tekinteni, mielőtt bűnösségét a törvényi szabályozás szerint kimondanák.

bilincsben
A hatóságoknak lehetőség szerint kerülni kell a kézi és lábbilincs, illetve más, a bűnösség látszatát keltő eszköz használatát. Kivétel, ha ezeknek az alkalmazása feltétlenül szükséges.
Az uniós közlemény kimondja, hogy az új szabályozást valamennyi tagországnak alkalmaznia kell.
A tárgyaláson résztvevő politikusok abban is egyetértettek, hogy abban az esetben, ha a bizonyítási eljárás során a vádlott bűnösségével kapcsolatban bármilyen kétely felvetődik, az az érintett érdekét szolgálja, valamint, ha a vádlott él a hallgatás jogával, azt nem lehet semmilyen formában felhasználni ellene.
Miután a szerdán megszavazott irányelvet az Európai Tanács elfogadta, a tagállamoknak két év áll majd rendelkezésükre, hogy átültessék a nemzeti joggyakorlatba.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22