Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A szocialisták tönkretették a vidéki településeket, míg a polgári kormány pártállásra való tekintet nélkül megszabadította az önkormányzatokat az adósságtól – reagálta a Fidesz csütörtökön két szocialista politikus kijelentéseire.

 Tóbiás József, a szocialisták elnök-frakcióvezetője és Halmi József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrtelek szocialista polgármestere közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: az MSZP azt követeli, hogy ne csak a fideszes vezetésű települések kapjanak többlettámogatásokat, hanem valamennyi önkormányzathoz kerüljenek vissza azok az adóbevételek, amelyeket a jelenlegi kormány elvett tőlük.

Emlékezetes performansz Nyíregyháza főterén 2013-ban - Fotó: Móricz Csaba
Nyíregyháza, Kossuth tér  2013 áprilisában  – Fotó: Móricz Csaba

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt elvették az önkormányzatok pénzét, a folyamatos pénzelvonás miatt 1300 milliárd forint adósságba taszították a településeket, több száz iskolára tettek lakatot, tönkretették a vidéki településeket.
Hozzátették, hogy a polgári kormány ezzel szemben segíti az önkormányzatokat a fejlesztésekben, a munkahelyteremtésekben, az iskolák fenntartásában, még a bevándorlók okozta károk megtérítésében is.
A Belügyminisztérium (BM) is reagált csütörtökön a szocialista politikusok kijelentéseire, azt írták, hogy a tárca az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került önkormányzatokat támogatja: nem pártállás, hanem a kérelmező önkormányzat gazdasági helyzete alapján.
2015-ben 1291 település részesült összesen 14,5 milliárd forint rendkívüli támogatásban – tették hozzá.
A tárca – akarata ellenére – megvizsgálta a támogatásban részesült önkormányzatok polgármestereinek politikai hovatartozását, és kiderült, hogy az önkormányzatok közel negyede élén áll kormánypárti polgármester.
Szerintük a két nyilatkozó azt is figyelmen kívül hagyta, hogy valamennyi támogatásban részesült önkormányzat képviselő-testületében szocialista képviselők is vannak.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22