Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Pénteken ragyogóan napos időre van kilátás. Havazás már sehol sem alakul ki. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között alakul, ennél hidegebb a hóval borított területeken valószínű, ahol akár -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken +1 és -4 fok között várható.

Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

Időjárási helyzet Európában

Európa középső részének időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Területén az óceán felől érkező nedves levegőnek köszönhetően általában erősen felhős, borult, párás, néhol ködös az időjárás. A jellemző csúcshőmérsékletek +1, -4 fok között alakulnak. A kontinens déli részein azonban igen enyhe az idő. Az Ibériai-félsziget déli, délnyugati partvidékén van a legmelegebb, ott 17, 19 fok is előfordul. Ezzel szemben Európa északabbi részein és a Kelet-európai-síkság vidékén, valamit az Ural előterében gyakran fordul elő havazás, hózápor, és a maximum hőmérsékletek ritkán emelkednek 0 fok közelébe. Európa legészakibb részein igen zord hőmérsékleti értékeket mérnek. Lappföld leghidegebb területein napközben is többfelé mindössze -30, helyenként -36, -37 fokig emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence fölé péntek estig ismét szárazabb levegő érkezik, az átlagosnál hidegebb, de napos időre van kilátás.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Éjszaka mindenhol megszűnik a csapadék és túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak a nyugati és a keleti határ környékén lesz még kevés felhő. Péntek napközben a Dunántúlon jórészt derült időre, keleten időnként megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk, emellett mindenütt több órára kisüt a nap. Az élénk északnyugati szelet a Dunántúlon estig még egy-egy erősebb lökés kísérheti, majd mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között alakul, ennél hidegebb a hóval borított területeken valószínű, ahol akár -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken +1 és -4 fok között várható.

Napsütésre és havazásra is készülni kell a hétvégén. Marad a hideg idő, éjszakánként több helyen mínusz 10 Celsius-fok alá is csökken majd a hőmérséklet.

Pénteken mindenütt több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6 fok között alakul, de a hóval borított területeken ennél hidegebb, akár mínusz 15 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható.
Szombaton nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a keleti határ közelében gyengén felhős, napos maradhat az idő. Északnyugat felől egyre többfelé várható havazás. A Tiszántúlra késő estére érhet el a csapadék. A leghidegebb órákban általában mínusz 13 és mínusz 8 fok közötti hőmérséklet várható, de keleten a hóval borított területeken ennél hidegebb is lehet. Napközben mínusz 3 és plusz 1 fok közé melegedhet a levegő.
Vasárnap a rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég. Szórványosan fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között valószínű, de keleten kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22