Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Magyarország polgárainak joguk van tudni, mit forral a kormány a fejében

A hatodik alkotmánymódosításról eddig nyilvánosságra került sajtóértesülések arra utalnak, hogy a Fidesz fél. A kiszivárgott javaslat szerint Orbán Viktor miniszterelnök bármikor, akár a módosítást elfogadását követő nap bejelenthetné a terrorveszélyt, amivel gyakorlatilag szükségállapotot vezetne be Magyarországon.

TEK-749x415

Ez esetben a kormánynak nem kellene betartania a törvényeket, leállíthatná az internet, a posta és a média működését, számlákat zárolhatna, megtilthatná a gyülekezést és lezárhatná az államhatárt. Bármit megtehetne és bármit elvehetne. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz fél, ezért akarja saját kezében tudni a szükséghelyzet bevezetésének kizárólagos lehetőségét.
Alkotmánymódosításra azonban semmi szükség, ugyanis az Alaptörvény most is lehetőséget biztosít a kormánynak arra, hogy veszélyhelyzetben azonnal lépjen, azt azonban a parlament hozzájárulásához köti – mint minden jogállam. Tehát Orbán Viktor és kormánya mástól fél. Orbán Viktor arra készül, hogy homályos jogi kategóriák megalkotásával és alkotmányos szintre emelésével bármikor felfüggeszthesse Magyarországon az alkotmányosságot és az Országgyűlés működését.
Ugyanakkor azt is botrányosnak tartjuk, hogy az erről szóló javaslatot a kormány napok óta titokban tartja ahelyett, hogy nyilvánosságra hozná tervét. Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy azonnal tegye elérhetővé elképesztő javaslatát! Magyarország polgárainak joguk van megtudni, hogy a kormány mit forral a fejében.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22