Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Reggel kevés, délelőttől kezdve sok felhő lesz felettünk és szórványosan várható vegyes halmazállapotú csapadék: nyugaton már eső, szitálás, keletebbre havas eső, ónos eső, északkeleten hó is. A nyugati szél többfelé megélénkül.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között várható, amely már az éjszaka első felében beáll, reggelre mindenhol enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában -1 és +4 fok között valószínű.

Kótaj határában  2016. január 23-án - Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

Időjárási helyzet Európában:

A Közép-Európa időjárását napokig meghatározó anticiklon leépülésével felgyorsultak a légköri folyamatok kontinensünk felett. Nyugat felől több alacsony nyomású képződmény is egyre beljebb hatol a szárazföldön, de míg a Stockholm-Bécs vonal mentén húzódó frontálzóna nagy területen havazást okoz, addig az Izlandtól nyugatra örvénylő ciklon felhőzetéből inkább eső esik. A nyugat felől érkező enyhébb levegő ugyanakkor enyhülést is hoz a korábbi zord napok után: Nyugat-Európában éjszaka sehol sem süllyedt már -4 fok alá a hőmérséklet, és napközben is többfelé 10 fok feletti a maximumérték. Leghidegebb továbbra is Oroszország és Finnország északi részén van, ahol délután is csak -20 fok közelében alakul a hőmérséklet, míg a portugál és spanyol tengerparton 21, 22 fokig melegszik fel a levegő. A most még a Brit-szigetektől nyugatra húzódó melegfront hétfő estig a Kárpát-medencét is eléri, így hazánkban az erősen felhős, borult égből többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Éjszaka a Dunántúlon átmenetileg nagyobb területen kiderül az ég, a középső országrészben foltokban köd is képződhet. Reggelre északnyugat felől ugyanakkor ismét országszerte megvastagszik a felhőzet, amely csak hétfőn késő délután, estefelé szakadozik fel nyugati irányból. Hétfőn reggeltől egyre többfelé várható csapadék: az Észak- és Közép-Dunántúlon eső, a középső országrészben eső, ónos eső, míg az ország keleti harmadán hó, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. Hétfőn az Észak-Dunántúlon és az Alföldön helyenként megélénkülhet a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között várható, amely már az éjszaka első felében beáll, reggelre mindenhol enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában -1 és +4 fok között valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22