Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az atlatszo.hu által kialakított adatigénylési módszertant szeretnék átadni az Asimov Alapítvány által indított workshop-sorozat során, ezért Nyíregyházára látogatnak az atlatszo.hu munkatársai szerdán. Az ezen a területen nem szakértő újságírók, bloggerek, aktivisták és civilek, illetve a téma iránt érdeklődő tudatos állampolgárok megismerhetik a közérdekű adatigénylés módszereit, jogi hátterét és a KiMitTud közérdekű adatigénylő rendszer hatékony használatát. A közéletben tapasztalt sok-sok visszásság, az „illiberális demokrácia” és a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gyors kiteljesedése felértékeli ezeket az ismereteket és technikákat.

Átlátszó_Logo

Az atlatszo.hu újságírója, Becker András és Tóth Balázs jogász segítségével alapszintű tényfeltáró újságírói technikákat sajátíthatnak el és gyakorolhatnak be az érdeklődők, hogy az érintett ügyeket megfelelően jelenítsék meg a saját felületeiken. Betekintést nyerhetnek az adatigénylési kampányok működésébe, melyeknek egyébként az a célja, hogy az adatgazdák érzékeljék az állampolgári érdeklődés erejét, az igazságérzetből fakadó aktivitást. Az ingyenes, és nyitott alkalom résztvevői olyan alapvető jogi információs hátteret kapnak, hogy az adatigénylések megakadása esetén, hosszú távon önállóan is, bírósági folyamatot tudjanak elindítani.

Mit ismeretes, az Átlátszó újságírói több, Szabolcs–Szatmár-Bereg megyei korrupció gyanús ügyet tártak fel 2015-ben. Ezek egyike, a legnagyobb port kavart eset a Sóstói fejlesztéssel kapcsolatos tényfeltáró cikksorozatuk volt, aminek az elkészítéshez közel 30 közérdekű- adatigénylést indított az atlatszo.hu az önkormányzat és a hatóságok felé.

Természetesen portálunkon részletes beszámolót olvashatnak a rendezvényről.

Szerda 17:00

Chloé New Yorkban

4400 Nyíregyháza Luther út  5

Facebook

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22