Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nem a meghirdetett témával, hanem a várost érintő két másik súlyos témával foglakozott Csabai Lászlóné MSZP-s politikus hétfői – így rendkívüli – sajtótájékoztatóján. A meghívóban szereplő témától való eltérést az indokolta, hogy a múlthéten két olyan eset is történt a városban, ami mellett nem tud elmenni szó nélkül- mondta és hozzátette: az MSZP eljárást kezdeményez az önkormányzat tulajdonában lévő médiumok ellen a média-hatóságnál, ugyanis sem a NYÍRVV-tárgyalásról, sem a Sóstót érintő nyomozásról nem számoltak be.

Csabai Lászlóné - Fotó: Móricz Csaba
Csabai Lászlóné – Fotó: Móricz Csaba

Az MSZP eddig nem tartotta fontosnak a megszólalást ebben a két ügyben, mert úgy gondolták, hogy a szakemberek teszik a dolgukat. De ezek az ügyek érintik a városházát, így joggal feltételezhető, hogy a lakosok is figyelemmel kísérnék a történéseket. Ugyanakkor meglepetten tapasztalták, hogy egyetlen egy önkormányzati médium, így a Napló, a nyíregyházi Vtv és a nyiregyhaza.hu sem számolt be a tárgyalásról vagy a nyomozás elindításról.
Csabai Lászlóné, MSZP politikus emlékeztetett egy még polgármestersége idején történt hasonló esetre, ahol az elkövetési érték a mostani ügyek töredéke volt és a Sóstó Zrt-t érintette. Akkor ezek a médiumok óriási terjedelemben, szinte apró részletességgel számoltak be a tárgyalásról, az ügyek minden apró fejleményéről pedig az akkori ügy 15 millióról szólt, két teljes egészében önkormányzati tulajdonban lévő cég között.

„volt olyan, hogy egy egész oldal foglakozott vele”

Most meg annyit nem érdemelnek a városlakók, hogy két sorban beszámoljanak nekik, hogy miről van szó, vagy hogy a városházának mi az álláspontja.
Csabainé véleménye szerint ezzel bebizonyosodott, hogy ezek a „hírközlő szervek” abszolút kiszolgáltatottak és cenzúra működik náluk, majd hozzátette: ez elfogadhatatlan és ezért a médiahatósághoz fordulnak, így kikényszerítve, hogy az önkormányzathoz tartozó újság, televízió valamint a weboldal kiegyensúlyozott, pártatlan, hiteles tájékoztatást biztosítson a nyíregyháziaknak.
A sajtótájékoztatót néma csend kísérte és Csabainé a végén még hozzátette: tudja, hogy nem lesz könnyű dolguk az újságíróknak, mikor ezt a mai tudósítást kell megírniuk…

Móricz Csaba

 

A Városkép kht szerkesztőségünknek nem küldte meg a reagálást, a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében átvesszük és közre adjuk a szon.hu-n megjelent közleményt.

A Nyíregyházi Naplót nem szeretnénk a politika hadszínterévé tenni, de furcsa, hogy épp most kéri számon rajtunk a kiegyensúlyozottságot, amikor a Napló hétvégi számában a városi MSZP frakció képviselőjével, Jeszenszki Andrással közöltünk egy háromnegyed oldalas portrét. A két konkrét témáról szólva úgy értékeljük: folyamatban lévő ügyekről van szó, s az ilyenekről való beszámolás nem volt jellemző a Napló gyakorlatára, így most sem szeretnénk – főleg, mivel önkormányzati cégeket érint – a vizsgálatot írásainkkal bármilyen módon befolyásolni – reagált Zagyva Gyula, a Városkép Kht. ügyvezető igazgatója.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22