Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hajnalban sokfelé képződik sűrű köd, mely több helyen egész nap megmaradhat. Elsősorban a dunántúli tájakon azonban rövid időreelőbukkanhat a nap. Elszórtan fordul elő szitálás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunától keletre általában -1 és +5, a Dunántúlon 6 és 13 fok között valószínű.

 Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

Időjárási helyzet Európában:

Európában nagyon jelentős enyhülési folyamat zajlik ezekben a napokban, de a kontinens keleti felén a zord hideg csak lassan enged szorításából. A vastag hótakaró felett konzerválódott szibériai levegőre egy legyengült okklúziós front siklik fel, amely a Szentpétervár-Kijev vonal mentén okoz sokfelé havazást. Ettől a vonaltól keletre napközben jellemzően -10 fok alatt, sőt Moszkvától délkeletre helyenként -20 fok körül alakul a hőmérséklet. Nyugat felé haladva gyorsan melegszik az idő, az Atlanti-óceán közelében januárhoz képest szokatlanul magasra emelkedik a hőmérő higanyszála: a Brit-szigeteken a felhős idő ellenére is 15, Franciaország délnyugati részén és az Ibériai-félszigeten pedig 20 fok körüli tavaszias hőmérséklet jellemző. Bármennyire is hihetetlen, de Baszkföld egyes részein a Kantábriai-hegységen átbukó déli szél nyári napot hozott januárban: Santander városa tegnap 25 fokot regisztrált, ezzel pedig egész Európa legmelegebb pontja lett. A nyugat-európai szubtrópusi levegő keleti peremén egy melegfront húzódik – hozzávetőlegesen az Oslo-Bécs vonal mentén -, amely lassan mozog tovább. Hatására hétfőn még sokfelé valószínű vegyes halmazállapotú csapadék, keddre a Dunántúl több pontján szinte kitavaszodik.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé esőre számíthatunk, a középső megyékben ónos eső, eső, fagyott eső, de kezdetben főleg a Dunakanyar és a Bükk közötti területen még hó is hullhat. A Miskolc-Békéscsaba vonaltól keletre pedig havazás valószínű. Estétől fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, hajnalban már csak a Dunától keletre lehet szitálás, vagy ónos ködszitálás. Sokfelé párás lesz a levegő, éjszaka a Dunántúlon kisebb körzetekben, másutt nagy területen képződik köd. Napközben a nyugati megyékben szakadozottabb lesz a felhőzet, egyes helyeken kora délutánig néhány órára a nap is kisüthet, a Dunától keletre azonban erősen felhős, vagy borult, többfelé tartósan párás, ködös időre számíthatunk. Északkeleten kisebb eső, a határvidéken esetleg ónos eső is lehet délután, másutt számottevő csapadék kedd estig nem valószínű. Éjjel a Dunántúl magasabb részein az északnyugati szél megélénkülhet, ezt leszámítva többnyire gyenge marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunától keletre általában -1 és +5, a Dunántúlon 6 és 13 fok között valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22