Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány azonnal mondjon fel minden, a 888.hu-val kötött hirdetést és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, vállalatokat, hogy nem hirdessenek a portálon – jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy a portál támadó hangvételű cikket közölt szombaton Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról, amelyet a családtagok fényképével illusztrált.

Képkivágás

Lukács Zoltán közölte: emellett bojkottra szólítanak fel minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt.
A politikus a fideszes Gulyás Gergely Facebook-bejegyzésére utalva kijelentette: az MSZP-nek nem elég, hogy egy nem is túl magas rangú kormányzati politikus “csendben, gyengén” elhatárolódott az írástól. Ez a portál ugyanis szerinte maga a Fidesz, ezért azt várják, hogy szólaljon meg Orbán Viktor Fidesz-elnök, valamint a kormánypárt vezetése. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor azonosulnak azzal, amit a 888.hu tett és akkor “ugyanolyan szintre kerülnek (…) és ez a szint nem Európában van” – jelentette ki.
Lukács Zoltán kifejtette: a 888.hu domain nevet Habony Árpád ügyvédje vásárolta meg, a portált tulajdonló cégnek tulajdonosa Habony Árpád, a cégnek a Századvég kommunikációs igazgatója a vezérigazgatója, a hírportál főszerkesztője pedig a Századvég stratégiai igazgatója – sorolta. A portál jelentős részben állami és kormányzati közpénzből tartja fenn magát – tette hozzá.
Az alelnök azt mondta, 25 év alatt nem nagyon volt arra példa, hogy az MSZP egy sajtóorgánum egy cikke miatt sajtótájékoztatót tartson. A 888.hu viszont a hétvégén “egy olyan Rubicont lépett át”, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Egy politikust próbálnak lejáratni és ennek során a családját, sőt a kiskorú gyermekét sem kímélik – hangsúlyozta.
A politikus “mocsoknak” nevezte a cikket, azt mondta, az írás, még ha úgy is néz ki, nem Tóbiás Józsefről és nem az MSZP-ről, hanem a magyar viszonyokról, Magyarországról szól. “Ez arról szól, hogy holnap ki a következő” – fogalmazott.
Kérdésre válaszolva azt mondta, írásbeli kérdést nyújtott be az összes minisztériumnak, ahonnan tájékoztatást kért, hogy a tárca közvetlenül vagy közvetve hirdet-e az oldalon.
Az ügyben Tóbiás József pártelnök közlemény adott ki. Ebben azt írja: a családjáról megjelent cikkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtette. Hozzátette, hogy ugyanígy tesz minden sajtóorgánummal, amely a cikket továbbközli. “A cikkel kapcsolatban – sem nekem, sem a családomnak – nincs további mondanivalónk” – zárja a közleményt.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22