Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ma emelt vádat a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség öt férfi ellen, akik 2015. szeptember 11-én éjjel erősen ittas társukat az M3-as autópályán hagyták. Az ittas férfit később egy szabályosan közlekedő személygépkocsi elütötte, amitől a sértett szörnyethalt.

FOTÓ_1

A vádirat lényege szerint az öt szabolcsi férfi és hatodik társuk, a későbbi sértett, 2015. szeptember 11-én délután, munkavégzést követően Győrből egy kistehergépkocsival indultak hazafelé, Nyíregyháza közelében lévő otthonaikba. Útközben az M1-es, illetve az M3-as autópályán többször megálltak benzinkutakon, pihenőkön, és szeszes italt fogyasztottak. A legtöbb alkoholt a sértett itta, aki ettől súlyos fokú ittas állapotba került. Az ittas sértett hangoskodott a gépkocsiban, menet közben többször megpróbált kiszállni, azonban ezt a vádlottak megakadályozták.

Amikor a vádlottak elhagyták Nyíregyháza közelében a kálmánházi pihenőt, a sértett ismételten megpróbált kiszállni a járműből, ezért a gépkocsit vezető I. rendű vádlott a 221-es kilométerjelzés közelében megállt a leállósávban, a sértettel együtt valamennyien kiszálltak a gépkocsiból, és elvégezték a dolgukat. A sértett azonban nem akart visszaülni a járműbe, ellenszegült társainak, akik erre beültek a gépkocsiba, a sértettet a nyílt pályán hagyták, ők pedig Nyíregyházára autóztak. Nyíregyházán az egyik benzinkúton tankoltak, és a gépkocsit vezető I. r. vádlott telefonon bejelentette a rendőrségi segélyhívón, hogy a sértett az autópályán tartózkodik, és kérte, hogy menjenek érte. A tankolást követően a vádlottak is visszaindultak az autópályára.

FOTÓ_

A súlyosan ittas sértett eközben az M3-as autópálya külső forgalmi sávjában ácsorgott, ahol egy szabályosan közlekedő személygépkocsi elütötte, amitől a sértett szörnyethalt.

Az ügyészség a gépkocsi vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasait ugyanezen bűncselekmény vétségével vádolja

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22