Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hétfőn kezdődött és szerdáig tart a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók beosztott állományának a KRESZ, ezen belül kiemelten a megkülönböztetett jelzés használatára vonatkozó továbbképzése, amelyet a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai tartanak Nyíregyházán. Az éves kiképzési terv részeként kerül sor a napokban a KRESZ-ben bekövetkezett változásokkal összhangban a már elsajátított ismeretek felfrissítése. A társszervvel közösen folyamatos a továbbképzés, hiszen évente több alkalommal segítik az elméleti felkészítést.

IMG_4181

A három napos közlekedési ismereteken belül a megkülönböztető jelzés használatával kapcsolatos ismereteket vették át az állománnyal, akik nemcsak a haladás közben lévő szabályokra tértek ki, hanem azokra az esetekre is, amikor forgalomterelést kell alkalmazni egy-egy kárhelyszínen.

A KRESZ alapján bár a megkülönböztető jelzést használó járművek előnyt élveznek, mégis számos szabályt kell betartaniuk és fokozottan figyelniük kell a forgalom egyéb résztvevőire is. A tűzoltójárművekkel pedig a manőverezés nem olyan egyszerű, összsúlya 16 tonna, a csúcsforgalomban pedig a gyorsítás és a lassítás komoly időveszteség számukra.

Az egyirányú utcába ugyan forgalommal szemben is behajthatnak, a közlekedési lámpa piros jelzését is figyelmen kívül hagyhatják körültekintően, de például autópályán és autóúton forgalommal szemben nem haladhatnak, nem mentesülnek viszont a rendőri forgalomirányítás alól és a vasúti sorompó tilos jelzését sem hagyhatják figyelmen kívül.

A háromnapos képzésen az ügyintézői jogosítvánnyal rendelkezők is felkészítést kapnak a KRESZ rájuk vonatkozó paragrafusaiból.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22