Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hajnalban ismét többfelé képződik sűrű köd, mely a Dunától keletre eső tájakon tartósan megmaradhat. A Dunántúl nyugati és déli részén ezzel szemben megszűnik a párásság és kisüt a nap. A délnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 8 fok között valószínű, a tartósabban napos részeken egy-két fokkal 10 fok fölé melegszik fel a levegő.

Budapest, 2016. január 26. A Lánchíd ködben a télies idõjárásban 2016. január 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2016. január 26.
A Lánchíd ködben a télies idõjárásban 2016. január 26-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Időjárási helyzet Európában:

Ciklonok alakítják Európa északnyugati felének időjárását. Áramlási rendszerükben dél felől enyhe levegő érkezik a térségbe. A gyakran változó felhőzet miatt esős és napos időszakok egyaránt előfordulnak, főként a reggeli órákban gyakori a köd is. A hőmérséklet csúcsértéke több fokkal az átlag fölött alakul, Skandináviában -5, +5, Nyugat-Európában 10, 17 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Magasnyomású képződmények helyezkednek el a kontinens déli és keleti részén. A mediterrán országokban száraz, napos, enyhe idő jellemző, 12, 18 fokos maximum hőmérsékletekkel, míg Északkelet-Európában a legmagasabb hőmérséklet -15, -20 fok között alakul, és többfelé havazik. A Kárpát-medence a déli anticiklon peremén helyezkedik el, ködös és napos területek egyaránt előfordulnak, és szerda estig az időjárásban jelentős változás nem várható.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

A középső és keleti tájakon erősen felhős, párás, estétől sokfelé ködös idő várható, szerdán északkeleten maradhat legtovább ködös a levegő. A ködben szitálás, ónos szitálás előfordulhat, kezdetben északkeleten elszórtan kisebb eső, a határ mentén esetleg ónos eső is lehet. Éjszaka a Dunántúlon is több helyen köd képződik, majd napközben szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 8 fok között valószínű, a tartósabban napos részeken egy-két fokkal 10 fok fölé melegszik fel a levegő.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22