Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hajnalban ismét sokfelé képződik köd. Napközben a nyugati és a déli tájakon fokozatosan megszűnik a köd és csökken a felhőzet is, de a kb. Vác-Debrecen vonaltól északkeletre egész nap tartósan párás maradhat a levegő. Többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik a délnyugati, majd a nyugati szél. Reggel csak néhol lehet fagy, többnyire +2 fok körül alakul a hőmérséklet. Délután 3 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk (a Dunántúlon több helyen várható 10 fok feletti maximum). Melegfronti hatás várható.

 Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

Időjárási helyzet Európában:

Európa északi felének időjárását zonalitás jellemzi. Az élénk nyugat-keleti áramlásban az óceán felől egymást követik az időjárási frontok. Vonulásukat sok felhő, eső, zápor, illetve helyenként erős nyugati szél kíséri. A nyugatról folyamatosan érkező enyhe levegő már a Skandináv-félsziget északi felén is jelentősen mérsékelte az ottani hideget, már csak Oroszország európai területén – az ott húzódó magasnyomásban – van zord tél, ott helyenként havazik, az Ural előterében még -10 fok alatt marad a délutáni hőmérséklet. A kontinens nyugati felén azonban tavasziasan enyhe az idő, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé a 15 fokot is meghaladja. A nyugatról áramló enyhe levegő a magasban már a Kárpát-medencét is elérte, hatása a légmozgás élénkülésével egyre inkább az alsóbb légrétegekben is érezhető lesz. Cs ütörtökön a napos, kissé szeles területeken az ilyenkor szokásosnál akár 10 fokkal is enyhébb időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Szerdán főként a Dunántúl nyugati felén süt ki hosszabb időre a nap, de délután a középső területeken is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, az ország északkeleti harmadán marad egész nap borult, párás, ködös az idő. Éjszaka ismét több helyen köd képződik, legkisebb eséllyel délnyugaton. Csütörtökön nagyobb területen süt ki a nap, az Északi-középhegység tágabb környezetében, illetve a Tiszántúl északkeleti részén viszont továbbra is borult, párás időre számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a ködös területeken fordulhat elő szitálás. Csütörtökön többfelé megélénkül a délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 15, a tartósan borult, ködös tájakon 3 és 8 fok között valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22