Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Tánc- és balettegyüttesek, illetve ismert színtársulatok előadásaival várják a közönséget február 8. és 10. között a hagyományos táncfarsangra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba. Az évek óta megrendezett fesztivál három napja alatt öt produkciót mutatnak be a nyírségi kőszínházban.

7461
A nyitónapon, február 8-án a színház vendégül látja Nyíregyháza táncéletének kiemelkedő táncegyütteseit: színpadra lép az Igrice Néptáncegyüttes, a Művészeti Szakközépiskola néptánctagozatának növendékei, a Nyírség Táncegyüttes, a RE-flex Modern Táncstúdió, a Szabolcs DSE, a Szabolcs Néptáncegyüttes, valamint a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutatóból ismert ifjú táncosok, köztük Herdon Balázs, Herdon Péter és Hoksz Attila is.
A nyitónap folytatásaként az Egy faun alkonya című balettelőadást mutatja be Grecsó Zoltán Társulata, majd február 9-én Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című drámája alapján készült Az estély című darab következik a Bozsik Yvette Társulat tolmácsolásában.
A zárónapon a Szegedi Kortárs Balett által színpadra állított Carmina Buranát nézheti meg a nagyérdemű, majd Barkóczi Bea táncművész a távol-keleti táncokat ismerteti meg az érdeklődőkkel a Vegyes tál című előadásában.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22