Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Végre bemutatták a sajtó képviselőinek a több mint egy éve elkészült Nyíregyháza-sóstói Múzeumfalu új pálinka- és rendezvényházát, amelyben a térség eredetvédett gyümölcspárlatait állítják ki. Szabó Sarolta, a Múzeumfalu igazgatója a pénteki sajtóbejáráson elmondta: a tavasztól őszig nyitva tartó sóstógyógyfürdői szabadtéri múzeum új épülete lehetővé teszi, hogy a téli időszakban is szervezzenek az intézményben kulturális programokat az érdeklődők számára. 

A Pálinkaház – jellegéből adódóan – elsősorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megtalálható eredetvédett pálinkákat mutatja be. A Múzeumfalu már felvette a kapcsolatot a térségben működő, forgalmazással is foglalkozó pálinkafőzdékkel, így lehetőség van a saját termékek bemutatására és népszerűsítésére – közölte az igazgató.

A tornácos, földszintes épület terei egybenyithatóak, a kiállító terem alkalmas programok, konferenciák megtartására is.

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta, a pálinkaházban megtartható magánrendezvények, baráti társasági összejövetelek segíthetnek a múzeumfalu bevételének növelésében és működésének rentábilissá tételében. A rendezvényházat Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint értékű – az Európai Unió által támogatott – fejlesztési programja keretében építették fel.

 

Móricz Csaba

 

 

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22