Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szomorú és lehangoló – ezzel nem csak az időjárásra utalt Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője, amikor Pápa Leventével, a párt országos alelnökével tartott közös sajtótájékoztatót Nyíregyházán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kirendeltségének bejáratánál.  Az Együtt pénteken 20 vidéki városban, így a szabolcsi megyeszékhelyen is felhívta a figyelmet az oktatás katasztrofális állapotára.

MCS18763
Fotó: Móricz Csaba

Az Együtt a magyar oktatásügy érdekében, az igazukért kiálló pedagógusoknak akar segíteni. Lövei hangsúlyozta, hogy a viszonyokkal dacolva, szokatlan bátorságról tettek tanúbizonyságot a nyíregyházi iskolák, ugyanis négy oktatási intézmény csatlakozott a pedagógusok petíciójához és Lövei információi szerint – bár felülről egyre nagyobb a nyomás -, más intézmények kiállása is várható.

Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője kiemelte: itt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – annak ellenére, hogy a párt kezdetektől fogva ellenezte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozását – akár még hasznos is lehetett volna ez az intézmény! A térségben ugyanis nagyon sok alulfinanszírozott intézmény volt az önkormányzatok szegénysége miatt. Viszont mint Lövei rávilágított: csalódniuk kellett, hisz nem hogy jobb lett a helyzet, hanem sokkal rosszabb feltételek vannak most az óvodákban, iskolákban, vagyis a rezsim új oktatási rendszere negatívan hatott az intézményekre.
Balog Zoltán emberminiszternek nem esett le a gyűrű a kisujjáról, mikor végre elment a nyílt levél szerzőihez Miskolcra, a Herman Ottó Gimnáziumba- kezdte mondandóját Pápa Levente, az Együtt országos alelnöke, majd a gyors diagnózist követően azt a lehetséges gyógymódot vázolta fel, amitől remélni lehet a párt szerint, hogy nem csak tüneti kezelésnek bizonyul.
– Azonnal 18 évre kell emelni a tanköteles korhatárt!
– Fel kell számolni az extrém módon centralizált KLIK-et!
– Korai fejlesztést és több férőhelyet az óvodákban!
– Minden gyermeknek biztosítani kell a továbbtanulást!
– Stadionok helyett tornatermeket!
– Egyenlőséget, fenntartótól függetlenül!
– Csökkenteni kell a tanárok óraterhelését, a túlmunkát pedig meg kell fizetni!
Az Együtt szerint, tehát, a mostani sruktúrával sok a baj, ezért újjá kell szervezni az oktatási rendszert Magyarországon. Azonban nem reformlázra van szükség, az új rendszert nem egy nap alatt kell felépíteni, mert akkor az se lesz jobb. Széles körű szakmai és társadalmi egyeztetésre van szükség, melynek során a kormányzat partnerként tekint a pedagógusokra, a szakértőkre, a diákokra, a szülőkre, valamint a tanárokat képző főiskolákra és egyetemekre is.
Az Együtt olyan józan középúton járó javaslatokat tesz az oktatási rendszer jobbá tételére, amelyek révén kiművelt emberfők nevelhetők, a gyerekek esélyei kiegyenlíthetők az otthonról hozott feltételektől függetlenül, a tanárok megbecsülése pedig javítható- fejezte be mondandóját Pápa Levente, az Együtt országos alelnöke Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján.

 

Móricz Csaba 

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22