Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtökön közös gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyáregységének létesítményi tűzoltósága. Ungi Donát, a gyár létesítményi tűzoltóságának parancsnoka ismertette elsőként a gyár sajátosságait és a gyártási technológiát, valamint a felhasznált anyagok jellemzőit. Ezt követően a helyi szakemberrel közösen megtekintették a vízvételi lehetőségeket és a veszélyforrásokat.

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI
Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

A helyszíni bejárást követően, a létesítményi- és a hivatásos tűzoltóknak közösen kellett egy feltételezett helyzetben együttműködniük. A gyakorlat helyszínéül, a létesítmény egyik anyagraktárát választották, ahol feltételezhetően szövetbálák gyulladtak meg. Az elsőként kiérkező létesítményi tűzoltók a hangár rendszerű, fémszerkezetes épületet leválasztották az elektromos hálózatról, majd egy föld feletti tűzcsapról oltósugarat szerelve kezdték meg a tűz oltását és értesítették a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat. A szabolcsi megyeszékhely tűzoltói, a csarnok két oldaláról további oltósugarakat szereltek, valamint létrasugár is biztosította a feltételezett helyzetben a tűz oltását.

A gyakorlatot Ungi Donát, a gyár létesítményi tűzoltóságának parancsnoka, Bajusz István tűzoltó százados, a nyíregyházi megbízott parancsnok-helyettes és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte, majd megfelelőre értékelte.

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22