Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Balog Zoltán miniszter a lényegében zsarolással létrehozott Nemzeti Pedagóguskarral, a közpénzégetésben jeleskedő Magyar Művészeti Akadémiával (MMA), a közoktatásban tapasztalt káosz nagy részét előállító Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) és az MTA tagjaival szeretné eljátszani a szakmai párbeszédet. Ezen túl valamilyen nem részletezett módon bevonná a Fidesz-kormánytól néhány éve már nem túl távoli iparkamarát, és meg nem nevezett szervezeteket, érdekvédőket- vélekedik Kunhalmi Ágnes a Kulturális bizottság alelnöke.

20140610kunhalmi-agnes-mszp8
Fotó: origo.hu

Az oktatás jelenlegi kaotikus, önfelélő helyzetében a miniszter egy dolgot tehet: vállalja a felelősséget rombolásukért, és lemond tisztségéről. A közoktatás napi működési zavarait a Fidesz oktatáspolitikája okozza, miközben a világ is változik. A Fidesz jól érzékelhetően ebből semmit nem ért, továbbra is a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik.

Nem azért kell kerekasztal, hogy megnyugodjanak a tanárok vagy a szülők, hanem azért, hogy az állam érzékelje a változást, az iskolákban élő diákok, tanárok és szülők szemével lássa a világot és támogatni tudja az ország fejlődését. A szakmai párbeszéd intézményeit és kultúráját az ország jövőjéért kell megteremteni. Azért, hogy az információs társadalom kihívására válaszokat fejlesszünk – egy ország, közösen.

Az MSZP valódi párbeszédet épít a szakmával, az érdekképviseletekkel és a szülőkkel, a Fidesz legyőzése után pedig intézményes szinten is állandó, őszinte és nyitott szakmai együttműködést teremtünk.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22