Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda is közreműködik az Európa legkeresettebb, szökésben lévő bűnözőinek felkutatását célzó projektben, amely az EUROPOL támogatásával valósul meg. Az EUROPOL 2016. január 29-én elindította a www.eumostwanted.eu elnevezésű honlapot, amely várhatóan jelentősen támogatja majd a nemzetközi szinten keresett bűnelkövetők, valamint a résztvevő európai tagállamok top körözöttjeinek hatékonyabb és gyorsabb lokalizálását, illetve elfogását. A jelenlegi listán két magyar is szerepel. 

Képkivágás
A honlap naprakész információkat tesz közzé körözött bűnözőkről, akiket Európában súlyos bűncselekmény vagy terrorcselekmény elkövetése miatt ítéltek el, vagy annak elkövetésével gyanúsíthatók. Az EU biztonságának növelése terén ez az első olyan páneurópai szintű kezdeményezés, amely a tagállamok körözési listáit egységesen, közös platformon hozza nyilvánosságra. A projektben résztvevő európai rendvédelmi szervek azt remélik, hogy a lakosság megismeri és rendszeresen látogatja majd a honlapot, valamint az állampolgárok bejelentésekkel segítik – akár névtelenül is – a hatóságok munkáját.

A weboldal létrehozását és működtetését az ún. Célkörözési Egységek Európai Hálózata (ENFAST – European Network of Fugitive Active Search Teams) projekt keretében valósítja meg az EUROPOL. Az ENFAST egy 28 tagállam rendvédelmi szakembereiből álló olyan speciális hálózat, amely a hét minden napján non-stop elérhető, tagjai – releváns információ alapján – azonnal képesek reagálni, felkutatják és elfogják a körözött bűnözőket.

A honlap 17 nyelven elérhető tartalmát a tagállamok célkörözési egységei kezelik és szerkesztik, melyek adminisztrátorai saját nemzeti körözési listáikat töltik fel, és közvetlenül értesítést kapnak az azokkal kapcsolatos bejelentésekről, információkról. A honlapra az egyes országok meghatározott számú célszemély adatait tölthetik fel, amelyek a prioritásaiknak megfelelően rendszeresen frissítésre kerülnek.

Magyarországot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály Célkörözési Alosztály képviseli az ENFAST projektben, amelynek keretében a magyar hatóságok által körözött bűnelkövetők mielőbbi elfogása érdekében együttműködik a rendvédelmi hálózat valamennyi célkörözési egységével.

https://eumostwanted.eu/hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22