Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Január 15-én indított negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél, miután 2015. december 16-án III-as kategóriájú együttműködési megállapodást kötöttek a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal. Az elsajátított ismeretekből pénteken vizsgáztak a résztvevők.A pénteki alaptanfolyam számonkérésén tizenheten tett sikeres vizsgát, ami egy huszonöt kérdéses tesztlap kitöltéséből és egy szerelési feladat végrehajtásából állt. A szerelést ötfős rajokban hajtották végre a „tűzoltó- tanoncok.”

nagyecsed1
Fotó: Mátészalka KvK

A vizsgabizottságban Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Molnár István tű. alezredes, mátészalkai kirendeltség tűzoltósági felügyelője, valamint Bán Attila tű. alezredes, mátészalkai tűzoltóparancsnok értékelte a résztvevők teljesítményét.

A tanfolyam résztvevői, valamint a legjobb vizsgaeredményt elérők emléktárgy elismerésben részesültek az önkormányzattól, melyet a település polgármestere adott át részükre.

A sikeres vizsgákkal, huszonkét főre emelkedett az egyesület szaktevékenységet vállalóinak a létszáma, így szükség esetén akár komolyabb létszámmal is részt vehetnek a káresetek felszámolásában.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22