Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hétfőn az esti órákig erősen felhős, borongós idő várható és továbbra is több helyen alakul ki eső, zápor (ÉK-en akár havas eső). A nyugati szél sokfelé élénk, néhol erős marad.  A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország legnagyobb részén 6 és 13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14, 17 fok is lehet.

Ürmös, 2016. január 31. Hagyományos farsangi felvonulás a Brassó megyei Ürmösön 2016. január 30-án. A farsangon székely nõi és férfi népviseletbe öltözött fiatal férfiak vonulnak fel feldíszített lovakon, élükön rezesbandával a náddal borított kóborszekér, az úgynevezett „bolond szekér” és a kísérõk elõtt. A társaság a falu összes utcáját végigjárja, de több kapunál is megállnak, ahol köményes pálinkát, fánkot és kürtõskalácsot kínálnak nekik. MTI Fotó: Kátai Edit

Hagyományos farsangi felvonulás a Brassó megyei Ürmösön 2016. január 30-án. A farsangon székely nõi és férfi népviseletbe öltözött fiatal férfiak vonulnak fel feldíszített lovakon, élükön rezesbandával a náddal borított kóborszekér, az úgynevezett „bolond szekér” és a kísérõk elõtt. A társaság a falu összes utcáját végigjárja, de több kapunál is megállnak, ahol köményes pálinkát, fánkot és kürtõskalácsot kínálnak nekik.
MTI Fotó: Kátai Edit

Időjárási helyzet Európában

Három hét hideg, zord idő után január utolsó napjaira Európa északkeleti felében is jelentősen megenyhült az idő. Néhány nap leforgása alatt több helyen húsz, huszonöt fokkal lett melegebb, sőt tegnap már Moszkvában 3, Szentpéterváron 5, a litván Vilniusban 6 fokot mértek, amely mindhárom városban helyi napi melegrekord. A szokatlanul enyhe levegőt az a nagykiterjedésű ciklon szállítja Észak-Európába, amelynek középpontja a Norvég-tengeren helyezkedik el, és ott, valamint az Északi-tengeren is viharos időjárást okoz. A ciklonhoz tartozó hosszan elnyúló frontrendszer mentén a finn-orosz határvidéktől egészen az Alpok északi vonulatáig sokfelé eső esik, Lappföldön ugyanakkor még havazik. Az Alpoktól Franciaországon és a Brit-szigeteken keresztül már egy melegfront húzódik, amely a felsorolt országokban szintén többfelé esős időt eredményez. Az említett melegfront déli szakasza holnap a Kárpát-medence felett elgyengül, a csapadéka is fokozatosan megszűnik. A mögötte érkező, az évszakhoz képest rendkívül enyhe levegő a hét elején Magyarországot is eléri, de hétfőn még csak a délnyugati, nyugati megyékben tapasztalhatunk tavaszias enyheséget. Arrafelé azonban erősíti ezt a hatást az alpi bukószél, a főn, amelynek következtében az Őrségben olyan meleg lehet, mint a mediterrán országokban, ahonnan egy anticiklon hatására már eddig is 15 foknál magasabb nappali maximumokat jelentettek.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Nagyrészt borult lesz az ég, estig az Északi-középhegység környékén lehet vékonyabb, hajnaltól pedig a nyugati határvidéken kezd szakadozni a felhőzet. Egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra; délután, este a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön, hajnaltól a Kisalföld környékén lehet nagyobb mennyiség. Éjjel az Északi-középhegység magasabban fekvő régióiban havas eső, esetleg átmeneti hóesés is lehet. Hétfőn jobbára borult idővel indul a nap, majd fokozatosan országszerte vékonyodik a felhőzet, ezzel párhuzamosan megszűnő jelleggel, egyre kevesebb helyen várható eső. Délelőtt csak a nyugati, délnyugati határ mentén lehet kevesebb felhő, a Dunántúl más részein határozott felhőzetcsökkenésre délutántól számíthatunk. A délnyugati szél kezdetben mérséklődik, csak a Kisalföldön és az Észak-Alföldön lehet egy-egy erős széllökés, majd holnap már sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon többfelé meg is erősödik a nyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország legnagyobb részén 6 és 13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14, 17 fok is lehet.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22