Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

„vannak a fideszesek és vannak a többiek”

Halmi József, az MSZP Szabolcs –Szatmár – Bereg megyei szervezetének alelnöke szerint nem csak politikailag, hanem a megélhetés és az anyagi javak tekintetben is kettészakadt az ország. „Vannak a jómódúak és vannak a szegények.  Politikailag pedig, vannak a fideszesek és vannak a többiek”- ezzel a sommás véleménnyel nyitott a megyei pártvezető keddi sajtótájékoztatóján. 

Halmi Jozsef

Halmi álláspontja szerint a szegények, és a más politikai álláspontot képviselők ebben az országban másodlagos állampolgárok a kormány szemében. Hozzátette, hogy 2010 óta a kormány kifejezetten szegényellenes politikát folytat. A Fidesz politizálása nem más, mint az összeuszítás, megkülönböztetés és a társadalmi csoportok közötti feszültségkeltés – fogalmazott Halmi és mintegy alátámasztandó véleményét, a közfoglakoztatási programban részt vevők béreit hozta fel példának. Az adatok alapján megállapítható, hogy 20 ezer forint eltérés van a közfoglalkoztatottak és a normál munkaviszonyban foglalkoztatottak bérszintje között, holott sokszor azonos munkát végeznek.

Halmi egyértelművé tette, a kormány politikájának vesztese az a réteg, amelyik pont, hogy jobban rászorulna a kiemelt figyelemre és támogatásra, így a nyugdíjasok, a rokkantak és a nehéz szociális körülmények között élők helyzete az ellátórendszerek átalakítása miatt kétségbeejtő. Erre a megkülönböztető politizálásra, Halmi példának hozta fel a CSOK rendszerét, ami szintén a tehetőseknek, és azoknak a vállalkozóknak kedvez, akik lakóparkokat építenek, majd az állami támogatások segítségével olyanoknak adják el, akik tudják fizetni a havi minimum 40 ezer forintos törlesztő részletet.  Halmi nem érti: míg a CSOK támogatásba belefér a kerítés vagy a járda megépítése, addig az építési telek megvásárlását nem támogatja az állam.

Ma azt látjuk: vannak egyes és kettes számú állampolgárok a Fidesz szemében.  Akik hozzájuk hűek, azok jól megélnek, akik meg nem, „azok dögöljenek éhen”! – fogalmazott Halmi József keddi nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

 

Vadász S. Tamás

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22