Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nagy László (MSZP) frakcióvezető a közgyűlés utáni szokásos sajtótájékoztatóján két napirendi pontot emelt ki, a bevándorlási kvótát ellenző kormányhatározat tárgyalását és Nyíregyháza költségvetését.  Nagy sajtótájékoztatóján már nem beszélt a helyi közéletet foglalkoztató egyéb kérdésekről, így például arról sem, hogy az MSZP megtette-e a bejelentést a médiahatóság felé az önkormányzati médiumoknál tapasztalt egyoldalú tájékoztatás miatt.  Pedig Nagy a nyíregyházi közgyűlésen napirend előtti felszólalásában ezt a kérdést feszegette.

MCS18791

Nagy László a bevándorlási kvótát ellenző kormányhatározattal kapcsolatban leszögezte: miközben egyetértenek azzal, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás biztonsági kockázatot jelent és felelősnek tartják a mindenkori kormányt e kockázat kezeléséért, ugyanakkor – hangsúlyozta -, különbséget kell tenni a háborús övezetekből érkező menekültek és a közéjük keveredett bűnözők, terroristák között. Ennek ellenőrzése és az ezzel kapcsolatos intézkedések megtétele nem az önkormányzat, hanem a mindenkori kormány feladata és ehhez jelenleg is minden eszköz és jogszabály rendelkezésre áll. Nagy László fontosnak tartotta kiemelni, hogy amennyiben Nyíregyháza közvetlenül érintett a menekültek által okozott biztonsági kockázatban, akkor erről adjon tájékoztatást dr. Kovács Ferenc. Nagy véleménye szerint, amennyiben nincs ilyen közvetlen kockázat Nyíregyházán, nincs helye pártpolitikai kezdeményezésnek a közgyűlésben. Nagy leszögezte, mivel a Fidesz névszerinti szavazást kért ebben az ügyben, az egyetlen lehetséges megoldás az volt, hogy a frakció nem vett részt a szavazáson, mivel semmilyen formában nem akartak állást foglalni a kérdésben.

A 2016-os költségvetéssel kapcsolatban Nagy László kiemelte, hogy míg 2010 előtt az önkormányzat mindig magasabb bevételi és kiadási összeggel számolt és ezt az év folyamán elért eredmények függvényében módosították, ez most fordítva van. A 2016-os költségvetés jelentősen alultervezett- tette hozzá a frakcióvezető és leszögezte, ez azért lehetséges, mivel azok a pályázati források, amelyek ebben az évben elérhetőek lennének, nincsenek előkészítve.  Álláspontja szerint jelentős késésben van az ebben a tervezési ciklusban elérhető pénzeszközök pályáztatása, és ezért az önkormányzatok sem tudnak kalkulálni a forrásoldalon. A szocialisták frakcióvezetőjének véleménye szerint az látható, hogy megint a ciklus utolsó két évére maradnak a fejlesztések, a választások idejére azt sugallva, hogy „Magyarország jobban teljesít”, miközben félő, hogy a dömping munkáknak köszönhetően egy élhetetlen Nyíregyházát kapnak a városlakók.

 

Móricz Csaba

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22