Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

„Egyesít minket jellem és eszme! Fel hát a tettre, fel hát a tettre!” – olvasható a belvárosi Kodály Zoltán általános iskola hangversenytermének bejárata felett, ahol közel 200 tanár a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által meghirdetett munkaértekezleten vett részt szerdán.  Elhangzott minden, amit eddig is tudott mindenki, kérdéseikre választ nem kaptak, de mint ahogy a Klik tankerületi vezetője, Kőhegyi Edit a helyszínen elmondta: nem is az volt a cél, hogy a kérdésekre válaszoljanak.  A mintegy 25 tanár – aki félve bár, de szóba állt az újságíróval -, egyöntetűen úgy nyilatkozott, hogy teljesen felesleges volt eljönniük, mások pedig felháborodtak, hogy a sajtó képviselőjét kiküldték a teremből.

Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

Noha arra hivatkozva, hogy ez egy zárt, úgynevezett „munkaértekezlet”, jegyzőkönyv nem készült az értekezletről. A tankerület vezetője elmondta, hogy csak egy emlékeztetőt írtak a fontosabb észrevételekről. Hogy ki döntötte el, mi számít fontosnak, és az emlékeztetőbe mi kerül bele – nem kaptunk választ, de az kiderült, hogy ezt az emlékeztetőt továbbítják a minisztériumba.  A rendezvény, többek elmondása szerint fórumként volt meghirdetve és ígéretet kaptak arra is, hogy ezen a plénumon Balog emberminiszter – vagy valaki a minisztériumból – ott lesz. A központi híradások egyébként köznevelési konzultáció -sorozatról regélnek, aminek deklarált célja az iskolák javaslatainak, észrevételeinek összegyűjtése lenne. Ehhez képest a tanárok a munkáltatójukkal ültek szembe a nyíregyházi rendezvényen, és így mondhatták el a véleményüket. A tankerület igazgatója határozottan cáfolta, hogy szó lett volna a minisztérium részéről valakinek a jelenlétéről.

Kérdésünkre több tanár elmondta a rendezvényt követően, hogy gyakorlatilag ugyan azt hallották, amit eddig is szajkóztak.  Egyes tanárok úgy nyilatkoztak, hogy reménykednek, hátha most meghallják a szavukat. Arra a kérdésre, hogy szerintük eddig nem tudta a vezetés, hogy gondok vannak: „lehet, hogy nem voltunk elég hangosak” – szólt a válasz.  Összességében elégedetlen, csalódót tanárok hagyták el a termet, válaszok híján becsapottnak érezték magukat.

Egy névtelenséget kérő tanár felháborodott azon, hogy a sajtó képviselőit a harmadik napirendi pontnál kiküldték, ugyanis, mint ahogy fogalmazott: akkor került szóba a Klik felszámolásának lehetősége.

Mindent összegezve, sok értelme nem mutatkozott a Nyíregyházán megrendezett „köznevelési konzultációnak”, hacsak az nem, hogy akik ide eljöttek, azok már garantáltan nem lehettek ott Miskolcon, a hermanosok által kezdeményezett fáklyás demonstráción…

„Fel hát a tettre, fel hát a tettre!”

 

Móricz Csaba

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22