Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Határozottan visszautasítja Lövei Csaba, az Együtt és Hunyadi János, a DK önkormányzati képviselője Kovács Ferenc polgármesternek azokat a megjegyzéseit, minősítéseit, miszerint az ellenzéki képviselők Nyíregyháza jó hírnevét sértik. A visszásságok feltárása épp hogy a képviselői esküből fakadó kötelezettségük, ellenzékiként ennél nagyobb szolgálatot nem is tehetnének a közösségnek – mondták el szerdai sajtótájékoztatójukon a politikusok.

MCS18839

Egy kereskedelmi rádióban, a közgyűlés másnapján arra ragadtatta magát dr. Kovács, hogy a Sóstóról távolmaradozó befektetőket is a mi nyakunkba varrná – folytatta Lövei Csaba, aki ezúttal is megértéssel viseltetett a polgármester feldúlt lelkiállapota iránt, hisz folyik a nyomozás, illetve tart a per:

  • Az ügyészség megerősítette azt a Népszabadságban már megjelent információt, miszerint a sóstói visszaélések gyanúja miatt megtett három feljelentés nyomán egyesítették az ügyeket, a nyomozást pedig március 22-ig meghosszabbították.

Tekintve, hogy a Bocskai-ügy második tárgyalását az ezt megelőző napra tűzte ki a bíróság, jogosak dr. Kovács aggodalmai – szögezte le Hunyadi János, aki arra is emlékeztetett, hogy az eljárások azt mutatják, hogy az ellenzéki képviselők nem légből kapott ügyekkel álltak a nyilvánosság elé. Arról meg nem is beszélve, hogy a hatóságokhoz azt követően fordultak, hogy a vizsgáló bizottság felállítására vonatkozó kezdeményezésüket igen gyorsan elhárította a városvezetés. A DK képviselője Pokorni Zoltán 2010-ben tett bon mot-jára emlékeztetett – „aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét” -, eszerint a tisztakezűséget egykor még a Fidesz is fontosnak tartotta. Tény viszont, hogy Csabai Lászlóné minden felmerülő problémára elindította a belső vizsgálatot, mégis, a Sóstó Zrt. igazgatójának a maiaknál nagyságrendekkel kisebb értékű és jelentőségű ügyében két fideszes képviselő tett feljelentést.

Végül Lövei Csaba leszögezte, a polgármester megnyilatkozásaitól függetlenül, a feltárt ügyeket nyomon követik, és az újabb felmerülő ügyeket is a nyilvánosság elé tárják. Dr. Kovácsnak egyébként szíve joga az ellenzéki képviselőket emiatt perrel fenyegetni, de az ugyancsak a munkájukat végző tényfeltáró újságírókat, az objektivitásra törekvő sajtót ezzel revolverezni, nagyon másfajta politikai ízlésre vall, és az Együtt politikusa ezeket a szavakat is visszautasítja.

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22