Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2015-ben már nemcsak az önkéntes tűzoltó egyesületek, hanem az önkéntes mentőszervezetek is pályázhattak felszerelésekre a BM OKF és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton. A két területen szerepet vállaló önkéntesek a megyénkben összesen huszonhárom millió forintot fordíthattak képzésekre, működésre és eszközvásárlásra. A védő-és szakfelszerelések fennmaradó részét csütörtök délelőtt vehették át Nyíregyházán, a katasztrófavédelem Kőlaposi raktárbázisán.

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy
Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tizenegy pályázatot nyújtottak be az önkéntes mentőszervezetekben szerepet vállaló civil szerveződések, akik több millió forint értékű támogatásban részesültek. A támogatási összegekből technikai eszközöket, például szivattyúkat, csónakmotort, halradart, száraz búvárruhát, szerszámkészletet, evezőket, mentőmellényeket, védőruhát, védőeszközöket szerezhettek be, valamint oktatási és üzemanyag költségeket számolhatnak el – mondta el Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a csütörtöki eszközátadáson.
A megyei polgári védelmi főfelügyelő a szakterületéhez kapcsolódó mentőszervezetekről tájékoztatta a sajtó képviselőit. Gyenge László tű. alezredes ebben hangsúlyozta: a tűzoltás mellett a polgári védelemnél is erősödött az önkéntesség, mára elmondható, hogy a megyei mentőszervezet mellett mind a tizenhárom járásban már működnek önkéntes mentőcsoportok, megindult a települési szerveződés is, már ötvenöt helyen alakultak meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül a megyében lévő harmincegyből, huszonkettő pályázott sikeresen, közöttük tizenhét millió forintot osztottak szét, a három önállóan beavatkozó egyesület pedig további forrásokat kapott – erről már a megyei tűzoltósági főfelügyelő beszélt.
Leskovics Zoltán tű. alezredes hozzátette: az országban már harminc önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület működik, közülük három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22