Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az oktatási rendszerben résztvevők elsöprő dühe önmérsékletre kellene, hogy intse a kormányzatot, de Lázár János a csütörtöki Kormányinfón tovább hergelte a tanárokat és a diákokat.
A Liberálisok szerint Lázár János súlyosan téved abban, hogy az oktatás, a mostani tüntetések ügye nem politikai kérdés, miközben az oktatást a politikusok, méghozzá a fideszes és KDNP-s politikusok tették olyanná, ami miatt tegnap ezrek vonultak az utcákon. Álságos, ahogyan a Kormányinfón Lázár János kizárólag szakmai kérdésként kezelte az oktatásügyet, miközben az elmúlt 5 évben a kormány éppen a szakma véleményére nem volt kíváncsi.

807393

Ha az Orbán-kormány nem önkényesen hozott volna tanár- és diákellenes döntéseket, ha a szükséges átalakítás irányáról egyeztettek volna a szakmai szervekkel, akkor ma nem állna az összeomlás szélén a közoktatás.
Lázár János ma azt nyilatkozta, hogy az oktatásban ,,a restaurációs kísérlet elképzelhetetlen”, azaz a központosításból a kormány nem enged. Márpedig a pedagógus társadalom üzenete egyértelmű: nem kérnek a központosításból, a KLIK-ből és az illiberális oktatási rendszerből. Ha a kormány úgy biztatja az oktatás szereplőit tárgyalásra, hogy eleve bejelenti, hogy a legfontosabb követelésből semmit nem enged, akkor azzal elismeri, hogy csak látszategyeztetéseket folytat, érdemi változtatásokra valójában semmiféle kormányzati törekvés nincs.
A kormány szemmel láthatóan továbbra sem érti meg a követeléseiket: a pedagógusok és a diákok vissza akarják kapni a szabadságukat, autonómiát követelnek az intézményeknek a minőségi oktatás érdekében. Aki ezt a követelést nem érti, vagy el akarja bagatellizálni, az súlyos, történelmi hibát követ el az egész társadalommal szemben.
Bősz Anett, ügyvivő

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22