Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya és a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2016. február 3-án egy budapesti gyorsétteremben fogtak el egy embercsempészés miatt körözött ukrán férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves F. M. csaknem egy évvel korábban hét afgán állampolgárnak nyújtott pénzért segítséget, hogy Ukrajnán keresztül illegálisan az Európai Unió területére jussanak.

Az elfogás pillanata. Piros dzsekiben háttal a gyanúsított.
Az elfogás pillanata. Piros dzsekiben háttal a gyanúsított.

Az illegális bevándorlókat a Szabolcs megyei Sonkád településen még 2015. február 28-án elfogták, az eljárás adatai szerint őket segítő egy magyar és egy ukrán állampolgárságú embercsempésszel szemben a lezárt nyomozás iratait a főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya vádemelési javaslattal 2015. szeptember 7-én küldte meg az illetékes ügyészségnek.
A fővárosban most elfogott férfinak akkor sikerült elmenekülni a helyszínről, ezért körözést adtak ki ellene. Elfogásakor hamis okmányokkal igazolta magát, de az is kiderült, hogy egy másik álnéven a Győri Törvényszék is körözte hasonló bűncselekmény miatt. Az ukrán állampolgárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, és átadták a büntetés-végrehajtási intézetnek.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22