Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Április 24-én időközi polgármester-választást tartanak Kislétán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település honlapján a község helyi választási bizottsága. Az eddigi településvezetőt, Madácsi Imrét (Fidesz-KDNP) a bíróság méltatlannak mondta ki a tisztségre. A www.kisleta.hu oldalon megtalálható bizottsági határozat szerint a 2014. október 12-én megválasztott Madácsi Imre polgármesteri tisztsége 2016. január 11-én szűnt meg. A Nyíregyházi Törvényszék tavaly november végén tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete szerint méltatlanná vált a tisztségére Kisléta polgármestere.

6n7ZmLeq76fZ8G4es
A településvezető méltatlanságának megállapításáért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal fordult a bírósághoz, miután Kisléta vezetőjét korábban a Debreceni Ítélőtábla egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt, Madácsi Imre azonban nem távozott hivatalából.
A polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet a büntetésről, de a helyi képviselők nem hoztak külön döntést a méltatlanságával kapcsolatban.
A szabolcsi kormányhivatal ezután fordult a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz, amely megállapította, hogy a hatályban lévő törvény szerint a polgármester méltatlan tisztsége betöltésére, és a rendelkezés értelmében a tisztsége megszűnik.