Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2016. március 31-ig lehet pályázni a közel 6 ezer notebookra és tabletre a Digitális Magyarország program település-központú alprogramja keretében Nyíregyházán és a nyíregyházi járáshoz tartozó 14 településen (Apagy, Kálmánháza, Kótaj, Nagycserkesz, Napkor, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírtura, Rakamaz, Sényő, Szabolcs, Timár, Tiszanagyfalu, Újfehértó) a meghosszabbított határidőnek köszönhetően. Annak érdekében, hogy még többen tudjanak élni a lehetőséggel, a pályázati feltételek is egyszerűsödtek.

digit-4101

A pályázatra a visszajelzések alapján az érintettek részéről jóval nagyobb igény mutatkozott, mint ahányan a megadott határidőre be tudták szerezni a szükséges igazolásokat, és be is nyújtották pályázatukat. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) módosította, egyszerűsítette a kiírás egyes feltételeit, és meghosszabbította a beadási határidőt 2016. március 31-éig annak érdekében, hogy a rászorulók közül minél többen vehessenek részt a pályázaton.

Lényeges változások, könnyebben teljesíthető feltételek

Az új kiírás szerint a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek számára a pályázat beadásához a továbbiakban nem kötelező a 4 órás munkaviszony igazolása. Módosult a lejárt közüzemi tartozásokkal szembeni elvárás is, így egy családnak a korábbi 45 nap helyett 90 napot és 120 000 forintot meghaladó tartozása nem lehet. A nyertes pályázótól elvárt 3 éves internet-előfizetés pedig 1 évre mérséklődött, és erre az 1 éves előfizetési időszakra a nyertes háztartások kedvezményes internetcsomagot kaphatnak.

Változás még, hogy az új felhívás szerint az egyéves időszakot követően csak havonta egy, legalább 1 órás időtartamú internethez való csatlakozást ír elő bármilyen internetelérés használatával.
Fontos könnyítés, hogy a Nyíregyházán és a járásban érintett közel 3000 gyermekvédelmi támogatásban részesülő család számára lehetőség nyílik egyszerűsített pályázásra. Ennek értelmében a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő szülőknek a pályázati adatlap és a kedvezményre jogosító határozat mellett csak egy olyan nyilatkozatot kell benyújtaniuk, amelyben megerősítik, hogy a feltüntetett adatok megegyeznek a támogatás folyósítása érdekében benyújtott pályázat adataival, ezáltal a jövedelmet igazoló dokumentumok benyújtása alól mentesülnek.

Változott továbbá a bejelentett állandó lakhelyre vagy tartózkodási helyre vonatkozó feltétel is. Az új kiírás alapján 2015. november 16-ától, a pályázati feltételek megjelenésétől kell bejelentett állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznie a pályázónak – ez korábban 2015. szeptember 1. volt.
A pályázat 2016. március 31-éig továbbra is elérhető online az emagyarorszag.hu/nyiregyhaza oldalon vagy személyesen Nyíregyháza belvárosában, a Luther utca 3. szám alatti Digitális Magyarország Programirodában, valamint a megjelölt eMagyarország pontokon.