Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

 

Házkutatást tartott az NNI Életvédelmi Osztálya Lakatos Miklósnál

Különös fordulatot vett Kriza Ákos „fekete kassza” ügye. Mint ismeretes, egy nyíregyházi vállalkozó azt állítja, hogy Miskolcon a Fidesz jelöltjének, Kriza Ákos kampányának cselekvő részese volt csapatával 2014-ben. Az ügylet arról szólt volna a nyíregyházi vállalkozó elmondása szerint, hogy bontási munkákat kap majd a megválasztott városvezetéstől. 2016 februárjára viszont csak a kérdések sokasága, hatósági eljárás és a félelem maradt- interjú Lakatos Miklóssal

This slideshow requires JavaScript.

 

Lakatos nem tagadja, hogy szoros kapcsolatot ápolt pártokkal. Elmondása szerint ennek egy oka van: munkát akart adni minél több roma embernek.  Nem volt ez másképp 2010-ben, és a 2014-es választások idején sem. Viszont, mivel Nyíregyházáról teljesen kiszorult, más irányba kezdett el kutakodni. Így keveredett Miskolcra. Mint mondja, ígéret volt, szép remények a tisztes megélhetésről, munka a romáknak. Tehát talpaltak.  Kriza nyert, munka meg csak nem lett, pont, mint Nyíregyházán 2010-ben. Becsapták, nem tartotta a szavát a politikus.

Lakatos neve először 2014-ben, a dr. Pásztor Alberttel készült titkos hangfelvétel kapcsán került be a köztudatba. Lakatos ekkor szembesítette dr. Pásztor Albertet, hogy kompromittáló felvételek vannak a birtokában róla. Lakatos ekkor a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva elmondta:

„Engem a baloldalról küldtek le Pásztor Alberthez. Senki nem zsarolta meg Pásztort, főleg nem én” „Azt szerettem volna, ha az MSZP olyan polgármester-jelöltet állít Miskolcon, aki kikezdhetetlen. Pásztor Albertet a Demokratikus Koalíció találta alkalmasnak” … „Ismert, hogy korábban rasszista kijelentéseket is tett a polgármester-jelölt, ráadásul a miskolci cigányok kiköltöztetése ellen sem emelte fel a hangját.” – nyilatkozta 2014 novemberében.

Az ügy a rendőrségen folytatódott: dr. Pásztor Albert 2014. október 1-én feljelentést tett zsarolás miatt. Lakatos elmondása szerint, a rendőrségen lezárult ez az ügy 2015 májusában, és a Pásztor-ügy már a bíróságon folytatódik becsületsértés vétsége miatt.  Az első bírósági meghallgatás 2016. február 3-án volt, ahol azonban Lakatos Miklós egy haláleset miatt nem tudott megjelenni.

Viszont friss információ, hogy előkerült az ominózus fotó eredetije, ami alapján állítólag hamisították a dr. Pásztor Albert lejáratását szolgáló fotót.  Az eszakhirnok.com azt írja, hogy egy szlovák olvasó jutatta el hozzájuk a linket, ahol a képre ráakadt. Kérdés, hogy az NNI már korábban tudott-e erről a fotóról és ezért rendelték el a házkutatást, vagy pusztán véletlen egybeesésről van szó. Mindenesetre különös, hogy az eset után több mint 16 hónappal kerül elő egy ilyen fotó.

Miért, miért nem, 2016. február 4-én házkutatást tartottak Lakatos Miklós lakásán.

A birtokunkban lévő házkutatási parancsot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya adta ki egy 2014. évi bűnügy miatt. A határozat szerint a „becsület csorbításara alkalmas hamis hang vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala vétsége” miatt indított nyomozás kapcsán vált szükségesé a házkutatás.  Lakatosnál ezzel a határozattal jelent meg 2016. február 4-én nyolc nyomozó, hogy az egész lakást átkutassák. Ami azért felettébb különös, ugyanis dr. Pásztor Albert még 2014. októberében tett feljelentést. A dr. Pásztor Alberthez köthető kép és hangfelvétel 2014. október 1-én került a nyilvánosság elé, vagyis a házkutatást annak az ügynek a kirobbanását követő 16. hónap után rendelték el, mikor az már –túl a nyomozáson, a bírósági szakba lépett.

Igen ám, de Lakatos 2016. január 16-án robbantotta ki a Kriza-ügyet, amikor meglehetős részletességgel számolt be a városházi fekete-kassza létezéséről, amiből a roma kampánycsapat tevékenységének költségeit állták. Ezzel összefüggésben talán érthető lehetne a házkutatás időzítése. Viszont a házkutatási parancs nem a Kriza-ügyhöz kacsolódik, a 2014-re datált nyomozati eljárásban nem volt Kriza ügy. Lakatos elmondása szerint viszont, a házkutatás során a Kriza ügy bizonyítékait keresték a nyomozók és lefoglaltak több olyan dokumentumot, hangrögzítőt és egy adattárolásra alkalmas SD kártyát, amit a sajtónak is bemutatott a Kriza-ügy kapcsán.

Lakatos Miklós most vár. Mint mondja, két hét múlva Budapestről jön egy nyomozó kihallgatni. Fél… Bemutatót kapott a hatalom erejéből és attól tart, hogy a meghallgatásiról nem jön ki…

 

Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22