Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A jövő héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet. Többször erős, viharos lesz a szél is, de marad az enyhe idő, olykor még éjszaka is csak 8 Celsius-fokig hűl le a levegő. Hétfőn a déli és a keleti határvidéken akár több órás szűrt napsütésre is lehet számítani. Ugyanakkor az Északi- és a Dunántúli-középhegység egyes részein tartósan borult lesz az ég. A Dunántúlon és a középső megyékben elszórtan, az Északi-középhegységben többfelé várható eső, estétől már az ország keleti részén is előfordulhat csapadék. Az átmeneti mérséklődést követően ismét nagy területen megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +8 fok között alakul, a Bakonytól északra lesz a legenyhébb, az Aggteleki-karszt környékén a leghidegebb a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 8 és 15 fok között, az Északi-középhegységben csak 4 és 7 fok között valószínű.

Pomáz, 2016. január 9. Olvadó jégcsapról pocsolyába csobbanó vízcseppbõl villanásnyi idõre létrejött folyékony képzõdmény Pomázon 2016. január 9-én. MTI Fotó: Kovács Attila

MTI Fotó: Kovács Attila

Az Észak-Dunántúlon délutántól viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 8 fok között alakul, a Bakonytól északra lesz a legenyhébb, az Aggteleki-karszt környékén a leghidegebb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8-15 fok között, az Északi-középhegységben csak plusz 4-7 fok között valószínű.
Kedden reggel a Tiszántúlon, napközben az Északi-középhegység környezetében, este nyugaton várható helyenként eső, zápor. Emellett sokfelé erős, északnyugaton viharos lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.
Szerdán borult idő várható országos esővel. Nagy területen kiadós csapadékra lehet számítani. Estefelé a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. Sokfelé viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 3-9, a maximumhőmérséklet 4-11 fok között alakul.
Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és már sehol sem valószínű csapadék. Délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.
Pénteken ismét egyre többfelé egyre többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. Néhol ismét megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.
Szombaton többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.
Vasárnap is többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 7-12 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

 

Időjárási helyzet Európában

Az erős atlanti ciklontevékenység és az alacsonynyomású időjárási rendszerek pályája továbbra is a kontinens legnagyobb részén a februárban megszokottnál jóval enyhébb időt biztosít. Ez alól csak Lappföld kivétel, ahol vasárnap hajnalban nem egy helyen -25 foknál is erősebb fagyot regisztráltak, és napközben is néhol -10 fok alatt marad a hőmérséklet. Oroszország európai területén – a Fekete-tengerhez közel eső részeket kivéve – sem jellemző a fagypont feletti hőmérséklet, de a tél derekán az ott észlelt 0, -8 fok így is jóval az átlag feletti érték. A kontinensen délnyugat felé gyorsan melegszik az idő, hiszen a Brit-szigetek közelében örvénylő masszív mérsékelt övi ciklon egészen Skandinávia déli részéig szállítja a nagyon enyhe levegőt. Szombaton a Manchester-Hamburg-Poznań-Budapest-Thesszaloniki városok által határolt vonaltól délnyugatra síkvidéken 10 fok felett alakult a hőmérséklet csúcsértéke, sőt Franciaországban 16, 18, Spanyolország déli részén helyenként 20 fok is előfordult. Az említett ciklon erős hidegfrontja vasárnap éjszaka elérte Európa nyugati partjait, emiatt Skóciától Portugáliáig sokfelé intenzíven eleredt az eső, sőt Norvégia és Anglia délnyugati részéről helyenként özönvízszerű, 30-50 mm-t meghaladó csapadékot jelentettek vasárnap reggelig. A ciklon nedves levegője a Kárpát-medencét is eléri, többfelé megvastagszik a felhőzet, és a gyakran szeles időben folytatódik a szokatlanul enyhe idő.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Eleinte hazánk nagy részén fátyolfelhők lesznek az égen. Estétől egyre nagyobb területen vastagabb felhőzet is megjelenik, hétfőn általában erősen felhős időre számíthatunk, azonban a déli és a keleti határvidéken még ekkor is vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőréteg, ugyanakkor az Északi-, és a Dunántúli-középhegység egyes részein tartósan borult lesz az ég. Kora estétől elsősorban a Zala-Nógrád tengely mentén, hétfőn napközben a Dunántúlon és a középső megyékben elszórtan, az Északi-középhegységben már többfelé várható eső. A déli, délkeleti szél az északi völgyek kivételével nagy területen megélénkül, többfelé átmenetileg megerősödik. Az Észak-Dunántúlon a tartósan erős szelet sokfelé viharos lökések kísérik, errefelé legfeljebb hajnaltól kora délutánig lehet valamivel mérsékeltebb a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +8 fok között alakul, a Bakonytól északra lesz a legenyhébb, az Aggteleki-karszt környékén a leghidegebb a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 8 és 15 fok között, az Északi-középhegységben csak 4 és 7 fok között valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22