Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Növelték a rendőri létszámot a déli határnál, hétfőn Röszke és Ásotthalom között néhány száz méterenként járőrök ellenőrizték a zöldhatárt – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. A szerb határ Röszke és Ásotthalom közötti szakaszán – ahol az elmúlt egy évben is a legtöbb migráns lépett illegálisan magyar területre – hétfőn reggel egymástól száz-kétszáz méterre rendőrökből és katonákból álló gyalogos és gépkocsizó járőrök ellenőrizték a területet.
Az egyenruhások munkáját nehezíti, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt több helyen is gépkocsival járhatatlan a határzár melletti út, de vannak olyan részek is, ahol a víztől gyalogosan sem lehet megközelíteni a kerítést.

This slideshow requires JavaScript.


A műszaki határzár a Homokhátság e részén négy egymásra helyezett és acélpálcákra erősített dróthengerből, valamint kerítésből áll. A drótakadály és a kerítés tövében elhelyezett további dróthenger miatt az oszlopokra feszített acélháló nehezen megközelíthető, ennek ellenére több helyütt is felfedezhetőek korábbi rongálások nyomai. Annál a szakaszánál, ahol a Szabadka és a horgosi átkelőhely között az autópálya legjobban megközelíti a határt, egy kilométeres szakaszon tucatnyit helyen vágták át a kerítést. Itt a pótlások miatt dupla dróthálót látni, helyenként piros rendőrség címke is utal a javításra, néhol pedig a határzár belső oldalára is drótakadályt erősítettek.
A rendőrség honlapján található statisztika szerint az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, január végén és február első napjaiban azonban előfordult, hogy csaknem hetven migránst tartóztattak föl.
Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat koszovóinak vagy töröknek, valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22