Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Türelmetlenül várta már kicsi és nagy egyaránt. A reggel ugyan csípősen indult, de a Nap ragyogóan vetette sugarait a nézelődőkre. Szép számmal látogattak ki a nyírbátori piac melletti parkolóba. A hónap első vasárnapja, tehát Kisállatbörze!! Már évek óta  sokaknak ez a délelőtti programja Nyírbátorban. Családi elfoglaltságnak sem utolsó. Ráadásul a televízió, a különböző elektronikus mütyürök, gépek világából is sikerül ilyenkor pár órára kiszakítani a gyerkőcöket.

This slideshow requires JavaScript.

A jövő letéteményesei, nemzedéke friss levegőtől és az izgalomtól kipirult arccal ujjongva ismerte fel az állatokat, csodálkoztak rá a még nem ismertekre. Volt itt tőkés réce ( vadkacsa a köznyelvben ), különböző díszbaromfi, gyöngyös, házi lúd, nyúl, egzotikus díszmadarak, különféle gerlék és galambok. De még kiskutyák is. Egyik helyen öten 16 hetes keverékek, testvérek, akik ingyen elvihetők. A nézelődők közül egy aranyos gyerekhang megszólal:

  • Olyan cukorfalatok!

El is vitték mindet, mint a cukrot. Gazdára lelt valamennyi kis kutyakölyök.

A felnőttek takarmányt vesznek, értő, vagy éppen csak érdeklődő szemmel nézegetik a ketrecekben lévőket. Néhányan alkudnak is, de „üzlet” is köttetik, gazda is cserélődik.

 

A látogatók és tenyésztők tömege, no meg a verőfény tavaszt sejtet, de mindenki tudja: február van! Az időjárás most ugyan kedvezett, de hamarosan újra zordra fordul(hat).

Tanyik József

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22