Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Általános zavar tapasztalható az egészségügyben és ez konkrétan nyomon követhető – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője. Látható, hogy az új államtitkárnak, Ónodi- Szűcs Zoltánnak nincs semmire mandátuma, így a magabiztosnak tűnő nyilatkozatai csak arra jók, hogy ezt a hiányosságot elfedje.

This slideshow requires JavaScript.

Az egészségügyi kormányzat még decemberben is arról nyilatkozott, hogy jelentős béremelések lesznek az egészségügyi szférában. Mint utóbb kiderült, ez a „jelentős”‘ béremelés kevés embert érintett, ugyanis csak az az intézmény kapott forrást a bérfejlesztésre, amelyik pályázott.  „Miféle minimálbér az, amit meg kell pályázni?” – majd Tukacs kijelentette, a minimálbért a törvény erejénél fogva kötelező megadni, ezt kellett volna most is tennie a kormányzatnak.  Arra reagálva, hogy az egészségügyi kormányzat bizonyos orvosi feladatokat szakképzett ápolókra akar bízni – ezzel kiváltva az elvándorló orvosokat – tréfásan megjegyezte: talán az aranykalászos gazdaképzés mintájára az aranyszikés képzést is be lehetne indítani! De akár  az OKJ-s képzés is szóba jöhetne rutinműtétek esetén…  A feszültségoldást követően Tukacs annak a véleményének adott hangot, hogy az egyetemeken kell növelni a kapacitást, ugyanis az egészségügyi ellátórendszerből  folyamatos a  szakemberek külföldre vándorlása.

A jelenlegi egészségügy kormányzat csak támolyog a feladatok és a ránehezedő súly alatt és nincs felhatalmazása, hogy plusz pénzt kapjon. – A szocialista politikus szerint nemhogy plusz pénz nincs, de még a meglévőt is elveszik.  Példának a vásárosnaményi körzetet említette, ahol 27 település 33 ezer lakosára éjszakai ügyeletben egy orvos jut egy átalakításnak köszönhetően, pedig a „reform” előtt két orvos volt ugyan erre a feladatra.

Ezen a sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné, Nyíregyháza korábbi polgármestere, dr. Kovácsnak a napokban megjelent „exkluzív” interjúára reagálva elmondta, Nyíregyháza hitelállománya fele és harmada volt sok fideszes városénak, ezt tények és adatok bizonyítják. Ha dr. Kovács legalább utólag venné a fáradságot és elolvasná a 2002-és 2010 közötti költségvetéseket, akkor láthatná, hogy az önkormányzat soha nem a működésre fordította a hitelt, hanem a fejlesztésekre, ez alól csak a gazdasági válság évében volt kivétel. Annak megtakarítási, felelős gazdálkodási oka volt, hogy ezeket a hiteleket működési hitelként vették fel, hisz ezeknek a hiteleknek jóval kedvezőbb volt a kamata, így jelentős megtakarítást eredményezett a városnak.

Aki negatív véleményt fogalmaz meg a belváros sétálóutcává alakításáról, az nem érti a városfejlesztést – ezt arra reagálva mondta a volt polgármester, hogy dr. Kovács hat év után is még az előző városvezetés fejlesztési koncepcióit, a megvalósult beruházások elhibázottságát és feleslegességét emlegeti. Csabainé leszögezte, büszke arra, amit a belváros „autótalanítása” érdekében tettek, bár nem tagadja, hogy apró hibák kelteztek, de ezt a belső körgyűrűvel megoldották.

Portálunk kérdésére, mit szól, hogy a város szállodát épít a Sóstóra, egy szavas választ kaptunk: Nonszensz.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22