Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A problémát a KIRA bérszámfejtő programja okozta, amit 2015 novemberében vezettek be és minden költségvetési intézménynek kötelező használni.  A technikai probléma miatt az intézményben dolgozók hét százaléka nem kapta meg az emelt illetményt. 

Egyetem lesz a Nyíregyházi Főiskola

2015 októberében már-már fantazmagóriába illő ígéretek voltak a felsőoktatásbeli bérfejlesztésről. Csak az adjunktusok és a tanársegédek kapnak plusz pénzt, rögtön 32, illetve 25 százalékot, mérsékelendő a lemaradást a magasabb beosztásban dolgozó oktatók béréhez képest. Nyilván csak az vette komolyan ezt a hírt, aki nincs tisztában a felsőoktatás bérviszonyaival, illetve nem volt a keze ügyében zsebszámológép- írja, egy  olvasónk majd hozzáteszi, a tájékozottaknak nem kellett csalódniuk várakozásaikban. Egy hónap múlva jött a korrigált bejelentés: a teljes felsőoktatásbeli oktatói szféra kap emelést, egységesen 15 százalékot.

A Nyíregyházi Egyetemen a mai nap ott tartanak, hogy éppen csak az adjunktusok nem kapták meg a béremelést a januári fizetésük részeként. Mindenki más igen, még az adminisztrátorok is.

Dr. HABIL Onder Csaba, az egyetem rektora lapunkat arról tájékozatta, hogy egy sajnálatos technikai hiba miatt nem kapták meg egyes dolgozók az emelt illetményüket. A technikai hibát a 2015 novemberében bevezetett központosított illetmény-számfejtő rendszer (KIRA) konfigurációs hibája okozta. Az egyetemi adjunktusok fizetési fokozatainak jogszabályi változásait ugyanis a program nem vezette át, ezért nem volt lehetséges az év első hónapjában január a kinevezés-módosítások átvezetése.

Az egyetem rektora hozzátette, hogy februárban –  igaz, utólag -, de mindenki megkapja az emelt juttatást, mivel már megtörtént a kincstári programban a munkavállalók illetménytöbbletének rögzítése.

Információink szerint nem csak a Nyíregyházi Egyemen voltak kifizetési problémák 2016 januárjában, ami arra enged következtetni, hogy valóban központi, rendszerszintű hibáról volt szó. Azzal a különbséggel, hogy a Széchenyi Egyetemen határozott időre szóló pótlékként szerepel a pluszjuttatás, vagyis a bértáblát ott sem tudták módosítani.

 

Vadász. S Tamás

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22