Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az LMP a kolontári iszapömléssel kapcsolatos első fokú, sokak által bírált ítélet meghozatala után ismét benyújtotta azon törvénymódosító javaslatát, amely hasonló esetekben büntetné a nem megfelelő ellenőrzést.  Schiffer András társelnök-frakcióvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a felmentő ítéletet kifogásolókat és azt hangsúlyozta: a törvényhozónak a törvényekkel kell foglalkoznia és nem bírósági ítéletekkel. A politikus a jogalkotó felelősségének tartotta olyan jogszabályok megalkotását, amelyek alapján a bíróságnak el kell marasztalnia a felelőtlen vagy akár korrupt hivatalnokokat.

mzfnnryc0oxklzaikexr
Kifejtette: a 2010-ben benyújtott javaslatukhoz hasonlóan a büntető törvénykönyvben kiegészítenék a környezet- és természetkárosítás tényállását. Eszerint a bűntettet az is elkövetné, aki nem teljesítette felügyeleti, ellenőrzési kötelezettségét akár állami alkalmazottként, akár egy cég ellenőreként. Az LMP azt is követeli, hogy a hivatalos eljárás körében elkövetett vesztegetés is legyen önálló tényállás a Btk.-ban – fűzte hozzá.
Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő sérelmezte, hogy a környezetkárosítás lényegesen nagyobb számban fordul elő, mint ahány eljárás indul ilyen esetekben.
Beszámolt arról is: pártja vizsgálja a környezeti felelősségbiztosítás bevezetésének lehetőségét annak érdekében, hogy a környezetet veszélyeztetve működő vállalatok hozzájáruljanak a károk felszámolásához. Ahogy fogalmazott, a profitnak mindig van gazdája, a károknak sosincs, azt mindig az adófizetők állják.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22