Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A TAO-támogatással 19 milliárd forintnál is többe fog kerülni az adófizetőknek csak a pályázat

Az Együtt azt követeli, hogy ne vonjanak be új forrásokat az olimpiai pályázat elkészítésébe. Ne pazarolják erre a magyar polgárok pénzét! Az Együtt továbbra sem támogatja a budapesti olimpia megrendezését, az arra fordítandó pénzt az oktatásra és az egészségügyre költsék. Az idei és a következő évi költségvetésben elkülönített összesen 19 milliárd forint mellett a pályázati költségek előteremtéshez magánforrások bevonására tett ígéretet a Fidesz-kormány. Ezt az ígéretet úgy teljesítik, ahogyan a látványsportágak magáncégek által történő támogatását: hazugsággal. Varga Mihály kedden beterjesztett javaslata szerint ún. TAO-támogatásból részesülhet az olimpiai pályázatot készítő cég is.

 MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

Amikor egy társaság ebben a programban támogatást ad, az számára semmilyen teherrel nem jár, hiszen pontosan ugyanannyival kevesebb adót kell befizetnie. Akiknek terhet jelent, az a többi adófizető, nekik helyettük is többet kell befizetni és mások mellett diákok és betegek, tanárok és orvosok, akiket maga alá temet a súlyosan forráshiányos oktatási és egészségügyi rendszer.
Nem csak, hogy rossz célra költ a kormány, de még ezt is hazudik is. Az Együtt által elvégeztetett közvéleménykutatás szerint az olimpiarendezés ügyének egyre csökken a társadalmi támogatottsága. A Rogán Antal szomszédja által nyert kommunikációs kampányon és a PwC-nek kétszer kifizetett tanulmányon már azt is láthatjuk, hogy hogyan fogják ezt a pénzt felhasználni.
Az Együtt azt követeli, hogy ne vonjanak be új forrásokat az olimpiarendezésbe, mert teljesen felesleges. Magyarországon számos probléma fontosabb, mint az olimpiarendezés, amelyet az Együtt továbbra sem támogat. Az erre fordítandó pénzt az egészségügy és az oktatás válságának megoldására kell költeni.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22