Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az Utazó magazin olvasói szerint ezúttal Nyíregyháza „ Az év turisztikai városa”. A 2015-ös közönségdíj egyszerű története, hogy a beérkezett 1862 szavazatból több mint 400 szavazatot Nyíregyháza kapott, így lett érdemes a szabolcsi megyeszékhely „Az év turisztikai városa” díjra. Dr. Érsek M. Zoltán, az Utazó magazin főszerkesztője portálunk kérdésére elmondta, hogy a közönségdíjnak tekinthető elismerésről immáron 16. alkalommal kérdezték meg az olvasóikat az összesen 17 kategóriában meghirdetett szavazáson.

This slideshow requires JavaScript.

Persze, minden sikernek örülni kell, de hogy egy klasszikussal éljek:  a krumplis tészta, az legyen krumplis tészta!  Bár, a nyíregyháza.hu azt írja, hogy a közösségi portálokon kérdezték meg a szakembereket és az olvasókat, mi csak  azutazo.hu oldalon találtunk egy Google Űrlapok alkalmazást a témában, ahol még az e-mail címet sem kellett beírni. Az alkalmazott rendszer így teljesen alkalmatlan a többszörös szavazat kiszűrésére, nem beszélve arról, hogy a szakmai szavazatok leadásának semmilyen feltétele nem volt megtalálható az űrlapon. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy örülni kell minden sikernek, pláne most, hogy Magyarország jobban teljesít.

Mert azért egy lapon említeni a Sóstó-Gyógyfürdő 400 – ki tudja kinek – a szavazatát egy valóban rangos szakmai díjjal, amit az Állatpark nyert… nos, hát elég erős csúsztatás.

Közben azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy dr. Kovács 12 szakemberrel együtt megkapta a Pro Turismo Díjat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adott át még decemberben, a Parlamentben.  Kovácson kívül Mórahalom polgármestere és 10 turisztikai szakember vehette át a kitüntetést. Dr.Kovács a díjat a város sikerének tulajdonította. Tiszadobnak, ahol 2009-ben a kastélyfelújítás projektvezetője volt, még se ajánlhatta a díját, a díjátadó körüli időben épp az tartotta lázban a közvéleményt, hogy a szellemkastélyt vajon tényleg sikerül-e megnyittatnia Lázár Jánosnak…

Az sem elhanyagolandó, ha már itt járunk, hogy Nyíregyháza polgármestere immáron második alkalommal benne van az 50 legbefolyásosabb személyt összegyűjtő idegenforgalmi szakmai kiadványban.  A kiadvány első ízben 2014-ben jelent meg.  A kötetben nem csak gyakorló turisztikai szakemberek szerepelnek, hanem, többek között politikusok, fesztiválszervezők és a gazdasági szabályozók alakítására döntő befolyással bíró egyéb személyiségek is.

„A kötet összeállításakor nem a magyar turizmus nagy alakjait akarták összeválogatni, hanem azokat a személyeket, akik nagy – akár pozitív, akár negatív – befolyással bírtak a hazai túrizmusra” – hangsúlyozta a főszerkesztő.  És így akkor már Tiszadob is helyére kerül az életműben…

Vadász S. Tamás

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22