Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hajnalban még többfelé volt  csapadék, majd fokozatosan csökkent a felhőzet és kisütött a nap. A felhőátvonulásokból főleg az északkeleti tájakon fordulhat elő zápor, hózápor. A kezdetben még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Reggel 1 fok körül, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Szűnő hidegfronti hatás lesz.

Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

Időjárási helyzet Európában

Európa nagy részének időjárását az a többközéppontú ciklonrendszer alakítja, melynek központi része Norvégia partjainál helyezkedik el. Emellett egy erről a rendszerről lefűződő peremciklon található a Pó-síkság felett. Ez a rendszer sokfelé okoz erősen felhős, sok helyen borult időjárást, helyenként kiadós csapadékkal, ami jellemzően eső, de helyenként havas eső, havazás, hózápor is előfordul. Kelet-Európában az erős, helyenként viharos délies szélnek köszönhetően az évszakhoz képest enyhe az idő, de a ciklonok hátoldalán is a sokéves átlag felett alakul a hőmérséklet. A jellemző csúcshőmérséklet a kontinens déli felén 15 fok körüli, az északabbi részeken jellemzően 3, 7 fokot mérnek. Fagypont alatti maximum hőmérséklet nagyobb területen csak a Kelet-európai-síkság északi részén fordul elő. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egy kelet felé helyeződő peremciklon alakítja, csütörtökön már szárazabb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Késő délutánig borult időre számíthatunk, egyre inkább az északkeleti tájakon esővel, a magasabban fekvő helyeken havazással, de reggelig ott is megszűnik a tartós csapadék. Estétől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet – reggel még északkeleten lehet zártabb a felhőzet. Csütörtök napközben az ország délnyugati felén több órára kisüt a nap, másutt a felhőátvonulások várhatók délelőtt több, délután kevesebb felhővel, már legfeljebb csak egy-egy zápor, hózápor lehet. A nyugati szelet a délnyugati tájak kivételével erős, reggelig viharos széllökések kísérik, délutántól gyengül jelentősebben a légáramlás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között alakul.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22