Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Amint az a sajtóban már több helyen is megjelent, 2015. november 23-án este incidens történt   az Aquarius Élményfürdőben.  A nyomozás adatai szerint nem történt bűncselekmény, mivel a pénzszálírással megbízott biztonsági őr – az ügyészség álláspontja szerint – a gyanúsított jogos védelmi helyzetben járt el, ezért nem büntethető. 

_464_20110523194144_771

A Btk. 22. § (1) bekezdése szerint ugyanis nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más, vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges. Szintén a törvény írja elő, hogy a megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.

Az ügyészség közleménye szerint  az élményfürdő dolgozóinak felkérésére a pénzszállítással megbízott biztonsági őr felhívta az öltözőben tartózkodó sértettet, hogy a zárórára tekintettel hagyja el a fürdőt, illetve a pénztárban adja le a fogyasztás mérésére szolgáló karórát. Ekkor a sértett férfi indulatosan válaszolt a biztonsági őrnek, majd nekilökte az öltözőszekrénynek, a nyakát átkarolva fojtogatni kezdte, sőt megszorította a nemi szervét is. A biztonsági őr a férfit – azért, hogy a támadást elhárítsa – ellökte magától, amitől a férfi a vizes talajon elesett.

Az ügyészség álláspontja szerint az élményfürdőben vendégként tartózkodó férfi jogtalan támadást intézett a gyanúsított ellen akkor, amikor a fürdő elhagyására vonatkozó felhívás ellenére őt az öltözőszekrénynek lökte, illetve fojtogatni kezdte. A gyanúsított magatartása kizárólag arra irányult, hogy ezt a támadást elhárítsa.

A sértett és  ügyvédje későbbre ígért tájékoztatást, de előzetesen annyit elmondtak, hogy  panasszal élnek  a nyomozást megszüntető határozat ellen.