Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Február tizenegyedikén hatvanheten tettek tiszthelyettesi esküt a fővárosban, közülük hét tűzoltó került Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, akik a tűzoltó-parancsnokságokon kezdték meg a munkájukat. A kinevezési okmányokat a vezetői állomány jelenlétében hétfőn délelőtt vehették át a megyei igazgatóságon.

Nagy József tű. ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte a frissen végzett fiatalokat, megfogalmazta elvárását és felhívta a tűzoltóparancsnokok figyelmét, hogy segítsék elő mihamarabbi beilleszkedésüket. Ezt követően átadta Batai Béla tű. őrmesternek, Dudás Richárd tű. őrmesternek, Sárosi Gábor tű. őrmesternek, Ungi Donát Gyula tű. őrmesternek, Szoboszlai János tű. őrmesternek, Szabó Balázs tű. őrmesternek és Kovács László tű. őrmesternek a kinevezési okmányokat.

This slideshow requires JavaScript.


A katasztrófavédelem szakmacsoportot érintően 2012 szeptemberében indult új, moduláris felépítésű szakképzési rendszerben végeztek a fiatalok, amely biztosítja a beosztott tűzoltói állomány megfelelő, általános rendvédelmi és tűzoltási szakmai feladatokra történő felkészítését. A képzési struktúra első elemét a minden rendvédelmi szerv számára egységes és kötelező „rendvédelmi alapfeladatok” követelménymodul jelenti, amely biztosítja a szervezetek közötti átjárhatóságot, ugyanakkor pótolja a hiányzó katonai, rendvédelmi jellegű előképzettséget is. Ezt négy szakmai modul követheti, amelyek teljesítése meghatározott követelményekhez kötött. Az első két modult magába foglaló Tűzoltó II. részszakképesítés a beosztott tűzoltói feladatokra készít fel. Öt hónapig tart, ebből a tűzoltójelöltek két hónapot Körmenden, Miskolcon, Szegeden, vagy Adyligeten, valamelyik rendészeti szakközépiskolában a rendvédelmi alapozó modul ismereteinek elsajátításával töltik. Ezután a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanulnak három hónapig, ahol a szakmai képzés során megkapják a beosztott tűzoltó munkája során jelentkező tűzoltási, mentési és katasztrófavédelmi feladatokkal kapcsolatos tudást, valamint a tűzoltó műszaki alapismereteket. A képzésben résztvevők a szakmai vizsga teljesítését követően kerülnek a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományába.

Dóka Imre tűzoltó főhadnagy

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22