Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A szabolcsi város, Tiszavasvári képviselő-testülete  elfogadta a Jobbikos polgármester,  dr. Fülöp Erik előterjesztését.  Ez alapján  együttműködési megállapodást kötöttek az érpataki polgármester civil szervezetével, a Becsület Légiójával.
A megállapodás alapján a szervezet lényegében rendfenntartói  feladatokat kap, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza. Orosz Zoltán szerint szakértői támogatást biztosítanak 

This slideshow requires JavaScript.

A városháza előtt rögtönzött sajtótájékoztatót tartott több roma szervezet. A megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese, Galyas József a polgármester lemondását követelte, aki szerinte nem alkalmas a település vezetésére, ha törvényes eszközökkel nem tud rendet tartani.
Az ÉKE egyesület helyi elnöke, Lakatos Tibor hozzátette: a romák féltik a helyüket a közmunkában, így nem mernek nyíltan szembeszállni a polgármester akaratával. A helyi cigányok elmondták neki, hogy a városvezetés meg akarja őket félemlíteni, és nem véletlen, hogy megállapodás alapján a gyermekek elvételével is fenyegetheti majd őket az érpataki polgármester szervezete.
Orosz Mihály Zoltánt a helyszínen úgy nyilatkozott, szervezetének az uzsora, a drog és a lopások visszaszorítása lesznek az elsődleges céljai. Arra a kérdésre, hogy légiója milyen módon lesz hatékonyabb, mint a helyi rendőrség, nem adott választ a polgármester.
Közben a polgármesteri hivatal előtt álló romákat, köztük a sajtótájékoztatót tartó civilszervezeti vezetőket elküldték a hivatal munkatársai, arra hivatkozva, hogy a sajtótájékoztató nem volt előzetesen bejelentve.
Tudósítónknak többen elmondták, attól félnek, hogy a Gyöngyöspataihoz hasonló helyzet alakul majd ki, amikor a félkatonai szervezetek masíroztak heteken keresztül a heves megyei településen.

KIss Márió/RSK

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22