Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Magyar Szocialista Párt Nyíregyházi Szervezete a színház élén történt változtatás kapcsán a következő álláspontot alakította ki:
Mi a művészi, műsorpolitikai kérdésekbe nem kívánunk beleszólni, soha nem is tettük. A színházi közönség minden előadás alkalmával kifejezi tetszését a látott darabok alapján. Véleményünk szerint az önkormányzat elsőrendű feladata megteremteni a nyugodt, alkotó művészi munka feltételeit is.

MCS18791
Fotó: Móricz Csaba

Mi a világos beszédnek, a közvélemény tárgyszerű, hiteles tájékoztatásának pártján állunk, ezért elvárjuk a polgármestertől, hogy tájékoztassa legalább a város döntéshozó testületét az igazgató elmozdításának valódi okairól. Tekintettel arra, hogy az önkormányzat gazdasági társaságainál ő gyakorol minden tulajdonosi jogot, azt gondoljuk, hogy ennek a tájékoztatási kötelezettségnek eleget kell tennie.
Meggyőződésünk, hogy a történtek azt bizonyítják, nincs rendben az, hogy a polgármester egy személyben dönt alkalmasság vagy alkalmatlanság kérdésében. Az elmúlt évek több esetben kudarcba fulladt rossz személyzeti döntései is azt igazolják, hogy ezt a jogkört ideje visszaadni a képviselő-testületnek.
Miután a polgármester a színházigazgató kinevezését a Közgyűlés elé hozta, ezért ezt a döntést – amely akár indokolt is lehet megfelelő információk birtokában – is a Testületnek kellett volna meghoznia. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a Halkóné dr. Rudolf Éva és a Dr. Adorján Gusztáv vezette bizottságokat sem (melyek a polgármester döntése előtt és után közvetlen üléseztek) vonta be a döntés előkészítésbe vagy legalább a tájékoztatásba, még zárt ülésen sem.
Azt látjuk, hogy Nyíregyháza kulturális élete kiszolgáltatott helyzetben van. Az elmúlt évek során vezetői válságot élt meg több intézmény. A munkatársak lelkiismeretes munkájának köszönhető, hogy ebből a városlakó alig érzékel valamit.
A felsorolt történések túlmutatnak a mostani helyzeten. Azt szeretnénk, hogy bármely cégvezető, vagy bármely munkavállaló, aki Nyíregyházáért dolgozik egy városi intézményben, nyugodtan és kiszámítható módon tervezhesse jövőjét, világos, tiszta célok és elvárások mellett. Ennek egyik legerősebb eszköze a képviselőtestület felhatalmazása a tulajdonosi jogok gyakorlására, amely felelősségteljesebb és szélesebb körű társadalmi megbízatást nyújthat mindenki számára.
MSZP Nyíregyházi Szervezete

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22