Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Estig többnyire borult marad az ég, éjszaka vékonyodik, szakadozik a Tiszántúlon a felhőzet. Szerdán változóan felhős lesz az ég, mindenhol legalább rövid időre kisüt a nap. Délelőtt nyugat felől egy záporsáv vonul végig a Dunántúlon, majd délután eléri a középső országrészt is. Nyugaton 6 és 10, máshol 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Tavasziasan enyhe idő lesz.

esocsepp-1024x567

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek és Nyugat-Európa időjárási képe jelentősen megváltozott. Az eddigi ciklonális mezőt magasnyomás váltotta fel, nagyobb területen csökkent a felhőzet, megszűnt a csapadék, és néhány fokkal mérséklődött a nappali felmelegedés. Anticiklon uralja az Ural térségét is, ott azonban az elmúlt napokéhoz képest lényeges változás nem történt, téli, de az ilyenkor szokásosnál továbbra is enyhébb az idő. A kontinens leghidegebb területe a Skandináv-félsziget, ahol napközben is fagyos a levegő. Tavaszias, sőt kora nyárias hőmérséklet jellemzi viszont a Balkán-félsziget és az Égei-tenger térségét, Szerbiában 25, Krétán 28 fokot is mértek. Ez a szokatlan meleg a balti államoktól a Kárpát-medencén át egészen a Földközi-tenger déli medencéjéig húzódó több középpontú ciklonrendszernek köszönhető, amelynek keleti oldalán igen meleg levegő áramlik. Szerda estig a Kárpát-medence nagy részén is több fokkal enyhébb idő várható, és kevesebb csapadékra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Estig többnyire borult marad az ég, éjszaka vékonyodik, szakadozik a Tiszántúlon a felhőzet. Napközben főként délen és keleten, este, éjszaka a Dunántúlon várható eső, zápor, a nyugati határvidék magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet. Szerdán a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, főként a Tiszántúlon lehetnek hosszabb napos időszakok. Elsősorban a Nyugat- és az Észak-Dunántúlon, estefelé az Északi-középhegység térségében valószínű eső, zápor, a középső területeken egy-egy zivatar sem kizárt. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, holnap az Észak-Alföldön meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul, Alpokalján lehet a leghidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az ország nagyobb részén 11 és 17, az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében 5 és 10 fok között várható.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22