Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Erős felhősödés várható. Eleinte csak a Nyugat-Dunántúlon, később egyre többfelé valószínű újabb eső, záporeső. Délkeletire fordul a szél és megerősödik. Enyhe, tavaszias idő lesz: 6 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Hűvösebb csak  a tartósan csapadékos nyugaton lesz .

Nyíregyháza Kossuth tér - Fotó: Móricz Csaba
Nyíregyháza Kossuth tér – Fotó: Móricz Csaba

Időjárási helyzet Európában

Az Urál előterétől, Közép-Európán át, egészen a Szahara északnyugati részéig húzódó, hullámzó frontrendszer szeli ketté földrészünket, amelynek mentén sok a felhő és többfelé esik az eső, helyenként havas eső, hó is előfordul. A légköri választófelület északnyugati oldalán viszonylag hideg levegő tör előre dél, délnyugat felé, míg a frontzóna előtt meleg, afrikai eredetű légtömeg árasztotta el a kontinens délkeleti részét. A leghidegebb a skandináv államokban van, helyenként -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, amely az év ezen időszakában ott átlagosnak mondható. Szinte kora nyáriasan meleg van Dél-Olaszországban, a Balkán-félsziget délkeleti felén és a görög szigeteken, ahol a maximum hőmérséklet több helyen 20 és 25 fok között alakul, sőt néhol 26-28 fok is előfordul. A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában a fent említett frontrendszer alakítja, hatására nagy lesz a hőmérséklet-különbség az Alpokalja és a délkeleti országrész között, ugyanakkor csütörtök estig az előző napokhoz képest kevesebb helyen valószínű csapadék.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén és az Északi-középhegység nyugati részén általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt szakadozott, vékonyabb felhőzetre számíthatunk. Csütörtökön a nap második felében mindenütt megvastagszik a felhőzet. Csütörtökön, délutánig előbb nyugaton és északon elszórtan, később már másutt is, egyre több helyen lehet eső, zápor. A többfelé élénk délkeleti szél – főként a Dél-Alföldön – megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 10 és 16, a Nyugat-Dunántúlon 6 és 10 fok között valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22