Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Jogerősen pert nyert egykori munkáltatója, a NYÍRVV ellen a volt üzemeltetési igazgató, Csák Józsefné. A munkaügyi perben eljáró fellebbviteli tanács minden tekintetben helybenhagyta az első fokú ítéletet, mivel az  megalapozott és jogszerű volt. Csák Józsefné a tárgyalást követően a könnyeivel küszködött, hisz majd három évig tartott igazának bizonyítása.  A NYÍRVV 2013. július 2-án, arra hivatkozva, hogy Csákné vezető beosztású, indoklás nélkül mondott fel neki, és a felmondást követően azonnal el kellett hagynia a céget. A korábbi  belső ellenőr, majd pedig üzemeltetési igazgató kirúgása kísértetiesen hasonlított Orosz  Zoltán eltávolításához, ahol szintén jogerősen pert vesztett a NYÍRVV. 

This slideshow requires JavaScript.

Csákné jogi képviselője, Dr. Helmeczy László véleménye szerint Bocskai Péter nem egyedül hozta meg a jogellenes döntéseket, így a felmondásokról sem maga döntött. Helmeczy úgy fogalmazott:  Bocskai csak egy “marionett bábú”, erre az eshetőségre  több, a tárgyaláson rögzített jegyzőkönyv is utal, mármint hogy  a városházáról irányították az eseményeket.  Dr. Helmeczy László, aki mindkét esetben ellátta a jogellenesen eltávolított munkavállalók jogi képviseletét, rámutatott, hogy a már megtörténtekor nyilvánvalóan  jogellenes cselekedetek jelen állás szerint közel 20  millió forintjába kerültek a város adófizetőinek . Az ügyvéd leszögezte, hogy ebben az összegben nincs benne dr. Kovács Előd munkadíja, aki a NYÍRVV jogi képviseletét látta el a munkaügyi perekben, noha a NYÍRVV-nek van saját jogásza dr. Pazonyi Péter személyében.

 Dr. Helmeczy László kiemelte a polgármester felelősségét a NYÍRVV vezetője ellen jelenleg folyó büntetőper és a már jogerősen elveszettet munkaügyi perek esetében.   Álláspontja szerint az, hogy hogyan bánunk a közvagyonnal, három féle felelősséget is fel vet: büntetőjogi, politikai és morális felelősséget. Helmeczy László hozzáfűzte, hogy az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillet ebben az esetben is. De! Bocskai Péter egy 3, 8 milliárd nettó árbevétellel rendelkező és csaknem 300 főt foglalkoztató cég ügyvezetője úgy, hogy jelenleg is büntetőeljárás és jogerősen halasztott vádemelés is folyamatban van ellene közokirat-hamisítás és vesztegetés bűntette miatt. (Mint emlékezetes, a halasztott vádemelés a nyelvvizsgabotrányban szereplő nagyszámú elkövető miatt volt – bizonyított volt a cselekmény, de két évre elhalasztották a vádemelést, hogy amennyiben újabb bűncselekményt követ el a vádlott, akkor ezt az ügyet is bíróságra viszi a vádhatóság- a szerk.)

Mint köztudott, dr. Kovács Ferenc 2010-óta a Fidesz frakció felhatalmazásával egy személyben gyakorolja a tulajdonosi jogokat a város gazdasági társaságainál, viszont Helmeczy László információi szerint Kovács nem nyújtott be kárigényt a bíróságra, így álláspontja szerint Kovácsot is terheli jogi felelősség. A tulajdonosi jogokkal nem csak jog, hanem felelősség is jár- tette hozzá dr. Helmeczy.

Lövei Csaba, az Együtt politikusa  a sajtótájékoztatót zárva fontosnak tartotta elmondani, hogy információi szerint újabb ügyek fognak kirobbanni, ugyanis az a bizonyos pohár már csordultig van.

Móricz Csaba 

 

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22