Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Előzetes letartóztatásba helyezett egy kollégiumi tanárt a személyi szabadság megsértése, valamint két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt a bíróság – erősítette meg az erről szóló sajtóinformációkat az MTI megkeresésére a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője csütörtökön.

Toma Attila közleményben tudatta: a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója az elsőfokú bíróság tárgyalás-előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb március 13-ig rendelte el a fogva tartást.

bilincs-743213
Hozzátette, hogy a határozat a gyanúsított és védője fellebbezése miatt nem jogerős.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított kollégiumi tanárként dolgozik az egyik nyíregyházi szakközépiskolában, ahol a 18 évet be nem töltött sértetteket több alkalommal átölelte, és a 2015-2016-os évben rendszeresen kapcsolatot kezdeményezett egy közösségi oldalon keresztül, bizalmas üzeneteket küldött a fiataloknak. A sértettek nyíltan nem merték visszautasítani a gyanúsított közeledését, mert attól tartottak, hogy az hátrányt okoz számukra a kollégiumban, illetve az iskolában.
A bíróság álláspontja szerint a cselekmények jellege és az elkövetés körülményei miatt megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított további sértettek sérelmére is követett el hasonló bűntetteket, vétségeket. Továbbá szabadlábon hagyása esetén a tevékenységét folytatná, illetőleg a sértettek és a tanúk befolyásolásával nehezítené, veszélyeztetné a bizonyítás menetét. A bíróság minderre tekintettel rendelte el az előzetes letartóztatást.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22